Wat hebben we toch met die Horus, ondertussen al Horuske genoemd? Gisteren bezochten we de tempel van
Philae +_350 BC
Deze tempel ligt, na in de jaren 1970 verplaats te zijn als bescherming tegen hetLeia mais
Philae +_350 BC
We vangen onze rit door de woestijn zuidwaarts aan om de tempel van Abu Simbel te bezoeken. Eén van de hoogtepunten op menig toeristenlijstje. Maar je moet er wat voor over hebben, daar naartoe enLeia mais
Ramses 2 was ook de eerste politicus die een vredesakkoord sloot. Op de panoramafoto zie je de slag bij Kadesh waar Ramses 2 niet verloren maar ook niet gewonnen had van de Hettieten. Wel waren erLeia mais
‘s Ochtends lokaal vervoer geregeld voor de verderzetting van onze tocht, Aswan naar Luxor 240 km.
Eens dat gebeurd is hebben we geen zorgen meer en worden we de rest van dag gepamperd door onzeLeia mais
Nog enkele foto’s van Kom Ombo en Edfu.
Vandaag is de 700 meter verder gelegen Luxor Tempel ons doel. We stappen vrolijk ons hotel buiten en begeven ons, volgens ons richtings gevoel, naar de juiste kant. Vanaf moment één worden weLeia mais
In de Luxor-tempel ontmoeten we voor de eerste keer Alexander De Grote die zichzelf tot farao liet kronen in 332 BC.
Na de Koningsvallei passeren we nog even langs Hatsjepsoet haar tempel waarvan een gedeelte is gewijd aan Hathor en met een prachtig reliëf van een expeditie naar het diepe Afrika.
Met ons ticket mogen we drie koningsgraven bezoeken, een moeilijke keuze om de mooiste er uit te kiezen. We gaan voor de kleurrijkste, maar niet de drukst bezochte. Het blijft verwonderlijk hoe dieLeia mais
Viajante
Onze taxi.
Viajante
Horus in het riet, zich aan het verbergen voor Seth.
ViajanteIk wist niet dat Egypte zo mooi was!