• Waar is de stad?

June 23, 2024 in Norway ⋅ 🌧 12 °C

Vandaag werden we wakker met stralend weer (vannacht om 02.00 uur was de zon er ook al, zag ik toen ik even wakker werd). Simon wist hoe een busabonnement aan te schaffen en we gingen vol verwachting de stad verkennen. Misschien is de zondag daarvoor niet helemaal de juiste dag, maar na een uurtje rondlopen was duidelijk dat er niet veel stad is. Dan maar wat souvenirwinkeltjes, het trollmuseum en een pizzeria (samen met hamburgers en sushi is de pizza het meest gegeten voedsel van Noorwegen, heb ik begrepen). Meer is er eigenlijk niet. Of wij hebben het niet ontdekt. Verder zijn we op zoek gegaan naar viskoekjes, hebben we de vishengel thuis opgehaald en zijn de hengel gaan uitproberen op een pier. In de praktijk betekent dat dat je de meest vreemde plekken afstruint waar ik in een ander land niet graag zou komen, maar dat maakt hier eigenlijk niet uit. Overal is het netjes, nergens zijn mensen.
    De bus beginnen we nu door te hebben en ik kan zomaar al van de bushalte naar huis lopen. Omdat het nu regent buiten en het flink afgekoeld is (maar wel licht) gaan we ons eerste avondje op de bank proberen.