• Engelbewaarder
    Aan het werkOok aan het werkArtic museumKannelbulleAvondeten

Ontdekkingstocht Tromso

3 luglio 2024, Norvegia ⋅ ☁️ 9 °C

Nu Monique hier langer is, moet er ook door haar gewerkt worden. En dus zitten we tot halverwege de middag ieder aan een hoek van de tafel te werken. Potje thee, bakje joghurt, radio 1.
    Daarna de bus gepakt richting centrum en gelopen naar de linkerkant van het eiland, op weg naar het artic museum. Leuk om door zo'n groene buitenwijk te lopen die hoog boven de stad en de zee uittorent, met in de verte de bergen. Af en toe zoeft er een 'I am all prepared'- mountainbiker of e-stepper voorbij. Soms word je verrast door een tuin (als ze het gras maaien, noemen we het hier al een tuin) . Het museum was informatief over geografie en de Sami-geschiedenis, en dit keer wel alle bordjes ook in het Engels. We sloten ons museumbezoek af met een kop koffie (eerste sinds ik in Noorwegen ben) en recht-uit-de-oven kanelbulle. De mevrouw in het museumcafé was erg spraakzaam en vriendelijk, nadat ik haar 3 complimenten over de koffie en het broodje had gemaakt. Ze was docent, had dus 2 maanden zomervakantie en runde als zomerse tijdsbesteding het museumcafé .
    Via de kustlijn zijn we weer teruggelopen en hadden we een mooie ronde gemaakt. Weer een nieuw deel van Tromso ontdekt.
    Leggi altro