• Senja

22 lipca 2024, Norwegia ⋅ ☀️ 24 °C

Omdat we bijna 300 km boven de Lofoten ‘wonen’ en van Senja wordt gezegd dat het net zo mooi is als de Lofoten, maar dan zonder al die toeristen, zijn we naar Senja geweest. Vannacht zijn we weer thuisgekomen (we ontdekken nog steeds overeenkomsten, Bart en ik, we houden erg van thuiskomen). Met onze trip naar Senja kunnen we nog meer boxjes afvinken: rendier onderweg, wit strandje (met echt zand!), diepe fjorden, wildkamperen aan een meer (een deel van) de Segla beklommen, visrestaurant, muggen en horzels, zwemmen in de zee… check check check. Het was eerlijk gezegd een wat saaie autoreis ernaartoe (zijn we verwend?), maar onderweg konden we mooi een podcast over Noorwegen luisteren om nog meer triptips te vergaren (kan je tijd tekort komen als je ergens 2 maanden verblijft?). Toen dus speuren naar een van de schaarse parkeerplekken (waar we ieder jaar ook in Italië druk mee zijn, maar dan in een context van drukte, krapte, hitte en veel oude auto's), klein paadje in lopen en toen bij een klaterend riviertje en aan een mooi meer in het groen ons tentje opgezet. Omringd door bergen, vogels en stilte samen op een boomstam zitten en de wolk zien dalen over de bergen (in een half uur tijd alle bergtoppen weg! En een half uur later weer allemaal zichtbaar!), een late duik nemen in het ijskoude water, tegen verwachting in nog kunnen slapen ook en dan ‘s ochtends door de warmte het water weer in gedreven worden. Wat gaaf! En hoe romantisch. We vroegen ons vandaag nog af: wanneer hadden wij voor het laatst zo veel tijd samen? Curacao… was het antwoord. Een week of een avond samen is dus niet hetzelfde. Wisten wij veel.
    De tweede dag de ‘Senja scenic route’ gereden met veel tussenstopjes. Haventjes, tunnels (alleen elkaar kunnen passeren bij de paar passeerhavens), diepe fjorden, mooie huizen en tuinen, heel ver kunnen kijken, rotspartijen en spitse bergen overal. Echt mooi. Einde van de dag deden we de hike Segla, maar we zijn niet tot de top gegaan. Te eng, te hoog, te stijl, te schuin. Maar o zo mooi dat uitzicht.
    Czytaj więcej