- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 55
- Monday, August 12, 2024 at 11:14 PM
- ☁️ 12 °C
- Altitude: 14 m
NorwayMøllenberg63°25’51” N 10°24’33” E
Trondheim

Het blijft een land met verrassingen. Gisteravond nog om 21.30 uur op een onooglijke en natuurlijk totaal verlaten plek in een verlaten Nessna in een heerlijke burgertent kunnen eten en een prima maar weinig idyllische plek voor de tent gevonden. Beetje knorrig van de lange autorit met slecht weer als een blok in slaap gevallen, beetje knorrig – want nog steeds regen- de natte tent opgebroken. Beetje blasé de ene mooie kronkelweg naar de andere gereden, ferry op en af, weer een fjord, weer een berg, weer een waterval…. Duidelijk op weg naar huis, we hebben de travel sfeer niet helemaal meer te pakken. Dus ingegrepen: appartement in Trondheim geboekt en we verheugden ons op het schone bed, een warme douche, het stadje. En dan ineens hebben we weer lol in het luisterboek wat we onderweg luisteren, zingen mee met de muziek, verbazen ons weer over de verschillen tussen deze regio en het Noorden. Verwonderen ons weer over dit verrassende land. Meer dan 1100 km onder Tromso zitten we. In deze regio zijn boerderijen, akkerbouw en graslanden, er is een treinrails (in Tromso komt geen trein), heel veel korenvelden (met elanden!), veel glooiend gebied, geen sauna's naast de huizen. Voor het eerst deze weken hebben we slecht weer. Voor eerst hebben we op een super goede weg gereden; lantaarnpalen, goed asfalt, strepen op de weg en geen enkel gat in de weg!
En dan Trondheim, wat een verrassing! Ook hier is het intro voor nieuwestudenten, blijkbaar, en dan blijkt ineens dat de jongeren meer kunnen dan op een kleedje in een park met elkaar kletsen en breien. Wat een fesst kwam er uit de studentenhuizen, super leuk! We hebben dus snel onze natte tent uitgehangen en spullen in de koelkast gelegd en zijn het stadje gaan bekijken. Zo mooi! De relaxedheid van Berlijn, het Lommerrijke van Arnhem, het bloemige van Strassbourg, hoogteverschillen van Edinburgh, stenen en houten gebouwen door elkaar, een middeleeuwse kathedraal met bijgebouwen en vele kroegen en restaurantjes. Leuk ook hoe we dan weer helemaal fit en nieuwsgierig rondlopen, blij met hoe het ons verrast. Nog een Trondheims biertje in een muziekcafé gedronken. Wat een sfeer! Alleen maar jongeren, zeer senang met zichzelf en elkaar, geen mobiele telefoon gezien, geen dronkenschap vanzelfsprekend (het is in Noorwegen heel gewoon om heeeeel lang over 1 biertje te doen of zelfs niets te drinken in een café of restaurant en om gewoon water te drinken en in ieder geval alleen voor jezelf een drankje bij de bar te halen), enthousiaste aandacht voor de muziek en elkaar, goede muzikanten…. Leuk hoor!
Morgen nog snel ff de stad in. De kathedraal gaat om 9 uur open, Bart heeft al een aantal musea gezien en ik heb mijn koffietentje voor morgenochtend al gescout, ben benieuwd!Read more
TravelerJullie zijn enthousiaste reizigers, zeg. Mooi dat jullie deze kant op komen.
TravelerMooi verhaal weer
TravelerGeen dronkenschap vanzelfsprekend???
TravelerNope, ze kunnen echt heeeeeel lang over 1 biertje doen, die Noren, ik heb 2 maanden geen aangeschoten mensen gezien