• Kim Vollebregt

south-america

Een 176-daags avontuur van Kim Meer informatie
  • Peru vs Brazil ⚽

15 november 2016, Peru ⋅ 🌙 20 °C

Straten vol mensen die staan te schreeuwen, juichen, springen en zingen alsof ze in t stadion staan, met vuurwerk en band erbij. Super gaaf om hier bij te zijn. Helaas wel verloren met 0-2...😐

• Lima

15 november 2016, Peru ⋅ ☁️ 21 °C

Deze fotos geven een mooi vertekend beeld want dit is grotendeels een grote grauwe drukke stad, maar wij hebben de mooie plekjes ook gevonden😆

• Santa cruz trek day 1

22 november 2016, Peru ⋅ ☀️ 31 °C

3 dagen en 2 nachten zijn wij door de Andes getrokken. In totaal hebben we 45km gelopen, gewandeld, gerent, geklommen en gesjokt😥 met hoogtes afwisselend tussen de 2900 en 4750 meter.

Soms heel zwaar maar vooral super mooi en heel gezellig met ons clubje.Meer informatie

• Tarapoto

29 november 2016, Peru ⋅ ⛅ 26 °C

Vandaag met de boot door het jungle, richting Colombia... ben benieuwd hoe we dit gaan overleven. We schijnen in hangmatten op de boot te moeten slapen voor 2 nachten😞🙈

• Plannen in peru... uhh wat?!

29 november 2016, Peru ⋅ ⛅ 31 °C

Dat gaat dus niet.

Vanochtend hebben we een uur moeten wachten tot dat onze rit van Tarapoto naar Yurimaguas vertrok, de auto of bus moet namelijk altijd vol zitten. Dat betekent dat je soms echt uren kan wachten tot er ook iemand jouw kant op gaat, of je komt aan lopen en vertrekt gelijk.

Zelfde geldt dus ook voor de boot... die was vanochtend al vol en vertrok... zonder ons. Beetje jammer dat er van de boot maar 1 is die om de dag vertrekt😐

Duss we blijven hier nog maar een nachtje in een echt bed slapen😊 voor morgen hebben we een jungle tour van 4 dagen op de planning staan, kijken hoever we daarmee komen.

Yurimaguas is ook geen vervelende stad om te verkennen😄

• Lagunas jungle trip

1 december 2016, Peru ⋅ ☀️ 25 °C

Ik ben bang dat ik onze jungle trip gejixed hebt met mn planning geklaag..🤐

De start van onze jungle trip, geen mens die hier engels praat dus we hebben ons met ons geweldige spaans moeten doen😆 ging echt soepel...😑

Weer hangt alles van de boot af we stonden 7u sochtends klaar voor vertrek maar onze voedsel voorraad voor de komende 4 dagen moest nog per boot arriveren, en niemand had natuurlijk enig idee hoelaat die kwam, ik denk dat we rond 12u eindelijk klaar voor vertrek waren.

Samen met onze gidsen Juan en Mirte zaten we in 1 kano, inclusief de volledige voedselvoorraad. Tijdens de trip hebben we vooral veel geluk gehad, er was 2 dagen regen voorspeld maar we hebben alle 'buitjes' weten te ontwijken.

We aten en sliepen in houten hutten met best goedde wc/douche en we hebben maar 1 keer op de grond hoeven slapen. Mirte heeft aaridg haar best gedaan op de maaltijden, we kregen voor ontbijt, lunch en diner bomvolle borden met vis, rijst, ei, pasta, salade en vers fruit😋 uiteraard ook onze (maris) der zelf gevangen piranha. 🐟 Oo nee wacht die werd opgeschrokt door wat roofvogels zodra we ons kanp verlieten😐

Weinig foto's... t is bijna onmogelijk om al die kleine aapjes, vogeltjes, papagaaien, roofvogels, schildpadjes, dolfijnen (jaja en ze waren zelfs roze🤔) otters, kaaimannen(tjes) op de foto te krijgen. We hebben we de vissen weten te strikken😂 niet heel lastig want onze Juan was nogal vis geobsedeerd.

• lagunas... nog steeds

4 december 2016, Peru ⋅ ☀️ 25 °C

Ja ik heb t op zeker gejixed...

Best blij om terug te zijn in ons hostel in lagunas, voornamelijk omdat er hier 10 keer minder musquitos zijn. We zijn behoorlijk lek geprikt😵 maar goed hoort erbij, eff douche en dan springen we met onze hangmat op de boot naar Iquitos en zijn we weer een stapje dichterbij Colombia😎

Uuuhhhja, ging dat maar zo makkelijk.. de boot gaat niet op zondag, maar morgen gaat hij wel, zo rond 3uur.

Maandagochtend bij de haven, 'ja de boot gaat ergens in de middag' oke duidelijk.. 'kom om 12u maar terug dan weten we meer' Top!
    Om 12u komen ze erachter dat de boot nooit vertrokken is in verband met stakingen en dat hij de komemde 3 dagen ook zeker niet meer gaat varen...

Super leuk dit, en nu?! Dan de snelle boot doen, maar die gaat morgen pas weer😫😫 kost natuurlijk ook weer t dubbele, toppie😑

Weer een nachtje in ons geweldige hostel, met enkelt bier en cheetos😍

Onze snelle boot had uiteraard vertraging maar we varen!!! Yeahhh weg uit Lagunas🍾

• Iquitos

6 december 2016, Peru ⋅ ⛅ 32 °C

Om t af te maken kregen we ook nog even een klapband en een mega regenbui op ons dak zodat onze backpack zeiknat werden, maar eenmaal in Iquitos hadden we al onze pech gehad😆

Even een paar dagen gechilled in deze grote stad met koloniale gebouwen en lekker eten.Meer informatie

• Leticia, Colombia

9 december 2016, Colombia ⋅ ⛅ 32 °C

Ooo yeahhh we made it!!! COLOMBIA 🎉

Na een boot tochtje van 10uur zijn we bij t 3 landen punt, Peru, Colombia en Brazilië. Bizar om te beseffen dat je in een boot op de amazone vaart en gewoon even een filmpje zit te kijken, wat een luxe🙈Meer informatie

• Tayrona parque

16 december 2016, Colombia ⋅ ⛅ 39 °C

Yeahh we hebben eindelijk onze eigen hangmatjes kunnen gebruiken!! En hoe, we hebben gewoon aan de rand van t jungle bijna op t strand geslapen😱 Of in ieder geval geprobeerd te slapen.. t was echt mega spannend en pikkedonker maar we hebben t overleefd💪Meer informatie