• Jetlag in hotel Tokyu Stay Nishi

7.–10. okt., Japan ⋅ ⛅ 24 °C

Wist je dat een jetlag met name wordt veroorzaakt door dehydratie? Het is een kwestie van vóór de vlucht al beginnen met het achteroverslaan van water en dat ook gedurende de vlucht gestaag volhouden. Om je vervolgens op je bestemming fluks onder te dompelen in water (lafjes douchen heeft wat minder effect). Vandaar dat ik na jaren van weigering bij gebrek aan zwembad weer eens in een bad lag. Waar een gemiddelde Nederlander - en mijn kinderen zeker - alleen maar in opgevouwen toestand in past.

Heeft het geholpen? Wellicht iets. Dat van voorafgaand aan de vlucht starten met hydrateren lazen we namelijk pas aan boord in het KLM in-flight entertainment system, dus rijkelijk laat. Wel weer inzetbaar voor de terugvlucht. We stortten om 19.00 uur Japan tijd na onze eerste izakaya ervaring in slaap en het is nu 01,00 en ik ben alweer wakker.

Enkele opmerkingen over ons hotel; onze kamer is op z’n Japans compact, we hebben een wasmachine óp de kamer, de badkamer is voorzien van drie handige features (zie video) en ons ontbijt wordt een diepvriesmaaltijd die we op de kamer behoren op te warmen in de magnetron. Hierover later meer.

Dan ga ik nu een yoga nidra sessie doen en hopelijk weer in slaap vallen. Laterrr!