- Показать поездку
- Добавить в корзинуУдалить из корзины
- Поделиться
- День 10
- среда, 15 октября 2025 г., 14:04
- ☁️ 25 °C
- Высота: 39 м
ЯпонияKioto35°1’7” N 135°40’50” E
Op z’n romantics naar Kameoka
15 октября, Япония ⋅ ☁️ 25 °C
Na gisteren de Shinkansen reis overdag en topklasse Japans fine dining om de dag af te sluiten, is vandaag onze eerste van twee volledige dagen in Kyoto. We gaan very touristy met links en rechts een lokale insteek om het leuk te houden.
Na een zeer punctueel uitgevoerde busrit van 40 minuten vanaf het hotel (zie andere footprint) lopen we in tien minuten door de wijk Saga naar station Saga-Arashiyama. Daar wacht de Sagano Romantic Train, een oude diesellocomotief met 5 redelijk primitieve rijtuigen, om ons en nog 198 toeristen door de Hozokyo kloof te brengen. De spoorlijn is in 1899 in gebruik genomen als onderdeel van het Japanse hoofd-spoornetwerk. Inmiddels razen de local, regional en Shinkansen treinen dwars door de bergen rondom de kloof en is het traject alleen nog als toeristenattractie in gebruik. Hoorn-Medemblik, maar dan in Japan.
Wij hadden twee van de laatste plekken in het enige open rijtuig en zaten daarom apart. ‘Romantic’ betekent ‘geen middelleuning’ tussen de zitplaatsen en ik was daarom heel romantic met een ongeveer 30-jarige Taiwanees die de hele treinreis met zijn videocamera heen en weer aan het draaien was.
Na een prachtige rit over bruggen, door tunnels en langs de steile wanden van de Hozokyo kloof stappen we uit in Kameoka. Daar zijn er meerdere comfortabele opties om naar de opstapplaats van de boten te komen: een korte treinrit, een busrit door de buitenwijk of met paard-en-wagen langs de oevers van de rivier. Wij kozen bij 28 graden stoer voor de locali optie: de benenwagen door het kleine stadje Kameoka.
Eerst een ruststop bij ‘Blackie Coffee & Bar in Music’. Al snel blijkt dat 10 km buiten Kyoto de taal Engels nauwelijks meer bestaat. Google Lens helpt ons op weg naar de cafe latte met taart. De eigenaar spreekt net voldoende woorden Engels om de bestelling op te nemen en met handen en voeten vraagt hij naar en vertellen we iets over de door ons aangedane reisbestemmingen. Deze man heeft wat te vertellen bij de noedels en miso soep vanavond.
Locali optie nummer 2 die we kiezen is de lunch bij izakaya restaurant K's Syokudou. We krijgen weer een ‘in full japanese’ menu. Alleen de prijzen zijn voor ons leesbaar. Dat houdt de verrassing nog enigszins beperkt. Gelukkig komt de serveerster fluks aangeschuifeld met twee uitgeprinte fotootjes van de enige twee lunch opties. We kiezen die met de meeste kleuren en snappen tijdens het verorberen waarom de plek 4.8 uit 5 in de reviews scoort. Sapporootje en een theetje erbij en voor 16 euro zijn wij weer klaar voor het vervolg
Met genoeg avontuur achter de kiezen scoren we nog een laadsnoertje bij de 7-Eleven en wordt Anne-Marie heel gelukkig van de decaf almond milk latte bij de Starbucks en maken we ons op voor een bootreis terug naar Kyoto.Читать далее

Путешественник
Hahaha zwaaien ze elke trein na?
ПутешественникJa! Ook op de tussenstations!
Путешественник
Keiharde stoelen haha, die serieuze japanner heeft niet voor niets zijn kussen mee
ПутешественникZeker, het is gelukkig maar een half uurtje.