• Final stop Osaka

18 октября, Япония ⋅ ⛅ 26 °C

Osaka markeert het einde van onze Japanse treinrondreis. Morgen vliegen we weer naar huis. Maar eerst dompelen we ons onder in de hectiek van de derde grootste stad van Japan met ongeveer 3 miljoen inwoners.

Dankzij wederom knap navigeerwerk van Martijn vonden we via een ondergronds netwerk van gangen vol winkels en restaurants de weg van het station Osaka naar ons hotel. In het ondergrondse netwerk komen is op zich best te doen, maar er weer uit is heel andere koek. Het is een wirwar van gangen die leiden naar diverse metrolijnen en treinstations. Compleet gekkenhuis want het is zaterdag en dan trekken ook hele hordes Japanners erop uit. Denk Ikea op een tweede paasdag maar dan overal waar je kijkt…

Toen we na het inchecken op straat ter oriëntatie een plattegrond van de buurt bestudeerden voor een lunchplekje, adviseerde een aardige voorbijganger ons om weer ondergronds te gaan vanwege het enorme aanbod daar. En dat doen we dan, brave en dappere toeristen die we zijn. Weer op Osaka -1 kozen we uit de overvloed aan eettentjes voor een restaurantje waar zich een rij had gevormd en dat bleek een uitstekende aanpak. Onze lunch smaakte zalig!

Met weer nieuw opgegane energie besloten we de wijk Namba te verkennen. Namba is een levendige oftewel hysterisch drukke wijk. We hebben even rondgekeken maar raakten compleet gedesoriënteerd door de heftige reclames in schreeuwende kleuren, enorme mensenmassa en een aanbod van nietszeggende winkels vol prullaria in smalle straatjes. De mierenhoop van boven bekijken vanuit de skybar van Swissotel bleek een veel betere optie. Na een drankje durfden we het zelfs weer aan om de drukte op te zoeken.

We rondden ons bezoek af in een tof biercafé en waren net voor het onweer losbarstte weer terug in het hotel. Het was een enerverende maar geslaagde dag in Osaka. Waardige afsluiting van onze reis. Morgen op tijd op en richting luchthaven waar onze vlucht om 12.00 uur vertrekt. Welterusten!