• flowerstone

• Trip start
    September 24, 2019

Aangekomen in Santa Cruz

September 21, 2019 in the United States ⋅ ☀️ 26 °C

AMS-SFO: een lange vlucht en koud!!! Alsof de ramen openstaan. Op San Francisco Airport weer de DDR toestand die we ons van vorig jaar herinneren. Enorme rijen, omslachtige paspoortcontrole, machines die het niet doen, na veel gezwoeg en geduld erlangs om vervolgens nog eens in een volgende rij te komen voor iris-scan, fingerprints en ondervraagd te worden door een bloedserieue en achterdochtige Customs beambte. Opgehaald door Hans, heerlijk om weer de A1 te rijden langs de Pacific. Het huis is vertrouwd, de Prius en de buurt ook. De jetlag ook trouwens ...Read more

• Met Hans and Nancy

September 23, 2019 in the United States ⋅ ☀️ 25 °C

Gezellige dagen met Hans en Nancy, onze gastheer en -vrouw. Ze vertrekken morgen naar Vietnam. Ze hebben heel lief vanaf het begin hun slaapkamer aan ons gegeven en zelf beneden geslapen, het is zo mooi dat je zulke vrienden maakt via ons huizenruil systeem; we leerden elkaar vorig jaar kennen en nu: vrienden voor het leven.Read more

• BBQ Mission St Blues

September 25, 2019 in the United States ⋅ ☀️ 25 °C

Zoals gebruikelijk weer de wandeling met Billie naar BBQ Mission Street, daar is nog tot oktober iedere avond live blues om 6 PM. Het wordt wel al snel donker, tegen 7 PM .
    Bij de CVS, daar vlakbij, 'wonen' de nodige 'daklozen' in hun caravan of trailer of busje. Freedom is just another word of nothing left to lose...Read more

• How much is that doggie in the window?

September 27, 2019 in the United States ⋅ ⛅ 17 °C

Billie is hier geliefd, er zijn behoorlijk wat honden en hondenliefhebber in Santa Cruz. Ook van de wat ruigere soort...Wel jammer is dat honden in Amerika vrijwel nergens binnen mogen in restaurants. Uitzondering is de BBQ Mission en we herinneren ons ook een Chinees restaurant in San Francisco vorig jaar maar verder: sorry, tenzij het een service animal is. Die zijn er dus inmiddels steeds meer en volgende keer gaan we ook kijken hoe we Billie kunnen upgraden tot dat niveau. Of misschien telt ook de passieve vorm, een hond die geserviced wordt?Read more

• Op weg naar de Blitzer gallery

September 27, 2019 in the United States ⋅ ⛅ 17 °C

Op weg naar de Blitzer Gallery in de voormalige Wrighley kauwgum fabrieken. Prachtig industrieel gebouw met veel creatieve studio's, leuke sfeer. Birgitt plukt zo hier en daar wat wilde bloemen. Nou ja, wild...in ieder geval niet uit de voortuinen. Een van de favoriete knipplekken is de lokale kweker waar heel wat door het hekwerk steekt en Birgitt trimt het zorgvuldig bij. Iemand moet tenslotte voor het onderhoud zorgen :-) We hebben in ieder geval steeds een mooi boeket op tafel.Read more

• Huisje kopen?

September 28, 2019 in the United States ⋅ ⛅ 16 °C

En uiteraard zijn we altijd geinteresseerd in de lokale OG markt en doen we het spelletje 'wat kost nou zo'n huis'. Zoals deze, een paar deuren verderop in de straat, behoorlijk vervallen, moet helemaal worden uitgebroken, woonoppervlak iets meer dan 100 m2 en de vraagprijs: 875.000 dollar.... Overigens zijn de garages hier vaak net zo groot als de huizen hoewel er zelden een auto in staat, meestal is het een opslagplaats geworden, vandaar de regelmatige garage sales.
    Er staat hier trouwens veel te koop, wellicht een teken dat de markt hoog is en mensen graag willen verkopen, maar het lijkt ook weer niet snel te gaan, de huizen in de buurt staan in ieder geval al sinds wij er zijn te koop en we zien ook weinig 'SOLD' bordjes. Er zijn zelfs stukken grond te koop in een aardige buurt waar je al minstens 8 ton voor moet betalen en dan moet je nog gaan bouwen....
    Verder is het net als overal: voor 1.6 miljoen, dus een beetje het dubbele bedrag heb je een fantastisch historisch gebouw met 300 m2 oppervlak, schitterend gelegen. Wel bekeken maar we aarzelen nog :-)

• Strand!

September 29, 2019 in the United States ⋅ ☀️ 15 °C

Heerlijke stranden hier, een paar dichtbij waar je met de hond kunt lopen, en wat verderop is Capitola Beach met leuke huizen, een kleurrijk stadje, en Rio Mare Beach waar je heerlijk rustig zit. Alleen de Pacific is vreselijk koud dus zwemmen is niet echt een optie, en er zijn ook gevaarlijke stromingen.Read more

• Henry Cowell Parc: de redwoods

October 4, 2019 in the United States ⋅ ☀️ 17 °C

Heerlijk om weer door de eeuwenoude bossen te slenteren. De oudste bomen zijn 2000 jaar oud! Het ruikt er geweldig, alleen de stilte is er niet meer, het is er druk en er is ook een camping ground waar het nodige lawaai vandaan komt, helaas. Maar toch een ongelooflijk mooie plek. En sommige passanten zijn schilderachtig zouals deze oude heer met een mooie wandelstok. En uiteraard is er ook een nep-oud stationnetje met winkelsRead more

• Open Studio dag 2

October 6, 2019 in the United States ⋅ 🌙 17 °C

De tweede dag van het eerste Open Studio weekend, onder andere naar Mary Offerman die we nog kennen van 2002. Prachtige ochtendluchten hier en het weer is altijd maar mooi. It never rains in California, dat geeft ook wel problemen waarover later meer.Read more

• Open Studios Santa Cruz

October 5, 2019 in the United States ⋅ ☀️ 21 °C

Het is altijd weer leuk om langs de verschillende ateliers te sjezen, kunst te kijken, en zeker ook om de huizen van binnen te zien:-). In 2002 hebben we zelf ook nog meegedaan trouwens. Dit eerste weekend een paar prints gekocht van Russell Brutsché, een mooie doemdenker, en de show van onze vrienden Frank Galuszka en Christina Waters bezocht. Mooi werk!Read more

• Eten in Santa Cruz: een zoektocht

October 7, 2019 in the United States ⋅ 🌙 16 °C

Eten hier is niet echt sophisticated, voor zover wij al sophisticated en veeleisend zijn hoor; maar in een stadje waar nogal snobistisch gedaan wordt over wijn -die hier overigens stervensduur is- en over het heerlijke eten in Frankrijk is het verbazingwekkend dat het meestal toch neerkomt op taco's, burgers, een Caesar Salad die geen Caesar Salad is, doggie bags en suiker in alles.
    Chaminade, een prachtig resort in de bergen hier, heeft in ieder geval behoorlijke salades en een prachtig uitzicht. We aten daar met vriendje Ed Penniman en zijn geliefde Anna, vorige week, en vandaag weer lekker geluncht.

• Late in the evening

October 7, 2019 in the United States ⋅ ☀️ 26 °C

's Avonds nog een keer met Billie wandelen en altijd weer gefascineerd door hte licht en de kleuren hier, zoals deze Jump fietsen die achtergelaten zijn op de hoek van onze straat. Nog wel op de stoep, ze worden soms ook gewoon midden op straat neergezet...Read more

• Een uitstapje naar Sonora

October 8, 2019 in the United States ⋅ ☀️ 23 °C

Een leuke Airbnb gevonden op Hitching Post Rd, oostelijk van Sonora in de bergen, het meest nabije plaatsje is Twain Harte, het is klein met een hoog Twin Peaks gehalte, evengoed leuke restaurants en een geweldige sfeer. We genieten ervan. De Halloween versieringen zijn ook een feest.Read more

• Birgitt's verjaardag bij kaarslicht

October 9, 2019 in the United States ⋅ 🌙 12 °C

's Morgens maakten we er nog grapjes over maar 's middags bleek het ernst: heel Noord-California afgesloten van de stroom. De energiemaarschappij PG&E heeft twee jaar geleden giga veel claims gehad toen er bosbranden uitbraken na een storm die een aantal energiemasten omvergeblazen had. Hierdoor zouden vonken het vuur hebben gestart, ze zijn bijna failliet door de claims en nemen geen enkel risico meer. En dus wordt bij windkracht 6 of zo de stroom er af gehaald en duurt het minstens 2 dagen voor het weer aangesloten wordt omdat ook de mogelijke schade eerst moet worden geïnspecteerd. Nou ja, we wilden toch al dinner by candlelight en dat kregen we. :-) Eerst gewandeld langs de ditch, die een eeuw geleden door goudzoekers is gegraven om de watervoorziening te reguleren. En prachtige luchten vanaf het deck van onze Airbnb.Read more

• Twain Harte

October 9, 2019 in the United States ⋅ 🌙 12 °C

Twain Harte, heerlijk klein plaatsje. Hier met een van de locals, aardige vent, hij had geen last van de stroomafsluiting, hij heeft nooit stroom, woont in een trailer en heeft een generator. Af en toe naar het dorp om een biertje en een patatje te halen, de honden krijgen de rest. Geen doggie-bag nodig..Read more

• Airbnb bij Nan en Jake

October 11, 2019 in the United States ⋅ ⛅ 10 °C

Onze Airbnb bij Nan en Jake . Het blijken leuke en interessante mensen te zijn en dat is maar goed ook want we hebben niet bar veel privacy. Bij aanvang schoven ze wat deuren dicht en trokken zich terug maar al snel vonden ze het heerlijk om even te kletsen. Ach het was leuk, het was al snel alsof we met een bevriend stel op vakantie waren, zeker toen ook ook nog eens de stroom werd afgesloten.
    Hun garage bleek overigens een prachtige Hudson uit 1956 te herbergen waarmee ze hun Airstream alu caravan naar meetings slepen. En verder genoten we van de prachtige luchten en een heerlijk deck, waarbij de hot-tub het liet afweten maar die rook zo chemisch dat ik er me ook nooit in zou hebben gewaagd.

• On the road

October 11, 2019 in the United States ⋅ ☀️ 19 °C

De terugreis naar Santa Cruz, met een stop in Los Gatos om bij de Italiaan te lunchen die we vorig jaar daar ontdekten. Tussen de groene bosrijke bergen en de eveneens groene kust ligt een behoorlijk dorre vallei, waar deels farms zijn met olijfbomen en amandelbomen, maar ook hele delen geel zijn, waarschijnlijk land van 'windboeren; je weet wel, stroom van de boer , grrrr. Veel vrachtwagens, die hier soms imposant lang en blinkend zijn. De wegen zijn soms prima, soms ook bar en boos, slecht onderhouden. Amerikanen rijden over het algemeen heel gedisciplineerd, de uitzondering bleek een stukje snelweg met 6 banen en een express lane, daar leek het alsof iedere idioot was losgelaten; we waren blij toen we weer op de smallere kronkelige wegen kwamen...Read more

• Open Studios, tweede weekend

October 12, 2019 in the United States ⋅ ☀️ 22 °C

Terug in Santa Cruz, op tijd voor de tweede week van de Open Studio tour.
    We eindigden bij Richard Mayhew en John Crawford, die we al van vorig jaar kenden. John heeft een geweldige hall waar hij samen met zijn vrouw Susan ook antiek verkoopt. Richard, wereldberoemd in Amerika, heeft er zijn studio. Billie werd geknuffeld door John en mocht bij hem op de bank, op de antieke indianendeken van minstens $ 2000,-.Read more

• Crazy Quilt

October 12, 2019 in the United States ⋅ ☀️ 20 °C

Iedere 1e zondag van de maand is er de Sunday Antiques Fair hier downtown. Gelukkig maar want als hij wekelijks zou zijn zouden we met vier koffers terugkomen. Deze keer kochten we, naast allerlei kleine dingetjes, ook deze Crazy Quilt, zo genoemd omdat de patronen veel wilder zijn dan van de traditionele quilts. Deze vorm was populair eind 1800 en geïnspireerd door de borduurtechnieken die uit Engeland kwamen em ook door de Japanse kunst, Een deskundige schreef ons:"Crazy quilts werden gemaakt van mooie stoffen. Kun je ook hier zien, er zit veel zijde in. Dat is ook wat hier vergaan is. Het waren meestal "show-offs" en werden gebruikt om in de parlor over een bank te hangen. Zo konden de bezoekers niet alleen zien, dat er kostbare stoffen voor kleding, zijde, fluweel was gebruikt, maar ook dat de vrouw des huizes genoeg personeel had en dus tijd om te handwerken. Er hoort ook veel borduurwerk in te zitten." Nou ja, in ieder geval 1 koffer erbij :-)Read more

• Lon en Cecilia

October 14, 2019 in the United States ⋅ ⛅ 15 °C

Avondje met Lon en Cecilia, Lon is de lokale Citroen specialist die met z'n 1964 DS afgelopen jaar ook in Amsterdam en Frankrijk was. Met de witte break scheuren we af en toe door SC op zoek naar onderdelen voor de boot, want we hebben al sinds vorig jaar een zeiltochtje gepland. Lon is niet zo van het plannen :-) Cecilia is zijn ex.Read more

• Zeilen met Lon en Zara

October 18, 2019 in the United States ⋅ ☀️ 15 °C

Eindelijk is het zover: zeilen! Lon leert eerst nog zijn kleindochter Zara hoe je de eindjes van de lijnen en schoten en vallen en landvasten moet afbinden met waxed touw, het zijn er nogal wat dus we vertrekken zo'n 1,5 uur later dan gepland. Lon is niet zo van het plannen en ik hou daarvan, het is heerlijk rustgevend zoals hij dat doet met Zara en dan als we weggaan opgewekt zegt: Hey, 1,5 hours later than I thought, that's not too bad :-)
    Eenmaal op het water blijkt de branding buiten de pieren van de haven te groot om ons doorheen te wagen maar we hebben een prima middag op het water, Zara is een schatje, het is haar vuurdoop en met de toch stevige wind is dit al prima. s' Avonds nog een party bij Ed Penniman, die we nog in zijn studio treffen, hij is fanatiek landschapschilder, realistische landschappen die hier wel gevraagd zijn.

• Music in Santa Cruz

October 20, 2019 in the United States ⋅ ☀️ 20 °C

Vandaag wat relaxed door het stadje geslenterd en naar de muziek geluisterd, het lokale muziekfestival met veel blues en bluegrass maar ook soul en rap, even Billie uitgetest op een Jump bike, ik zie het wel zitten om met hem nog eens daarmee op pad te gaan maar Birgitt vindt dat geen goed idee, ik denk door het woord 'Jump' :-)
    Nog even langs bij John en Susy Crawford, om de antiek te bekijken en afscheid te nemen. Prachtige hal en idem antiek, we denken wel dat ze zelf ook knap zijn in het 'vintage' effect aanbrengen op sommige stukken,