Eindhoven
15 июля 2017 г., Нидерланды ⋅ ☁️ 18 °C
DS beurt en klussen gedaan.
De DS is weer goed nagekeken en ik heb kunststof wielkasten gemonteerd tegen steenslag en troep die uiteindelijk roest veroorzaakt. Ook zijn er vier spatlappen gemonteerd,Читать далее
Het past !
26 июля 2017 г., Нидерланды ⋅ ☁️ 21 °C
LPG tank eruit levert voldoende plek in de kofferbak. De schoenen en jassen moeten er nog bij en in IJsland nog 4 linnen pakketten maar Linda is gerust gesteld.
We kunnen nu nog wat extra boekjes enЧитать далее
Vertrek
30 июля 2017 г., Нидерланды ⋅ ☁️ 18 °C
We vertrekken met 86237km op de teller en een volle tank naar Uggerby strand, zo'n 990 km verder. Hopelijk zijn we vóór zonsopkomst Hamburg voorbij zodat we noordelijk rijden (de zon niet recht voorЧитать далее
Vertrokken!
30 июля 2017 г., Нидерланды ⋅ ⛅ 16 °C
We hebben er zin in! De jongens hebben geslapen en hopelijk vallen ze zo ook weer in slaap. Wie als eerste slaapt mag morgen als eerste een film kiezen :)
Tankstop
31 июля 2017 г., Германия ⋅ ⛅ 15 °C
Kinderen wakker na 420 km: gemiddeld verbruik 1:9.6 met continu 120 op de teller
Ontbijt achter Kolding
31 июля 2017 г., Дания ⋅ ⛅ 13 °C
Lekker opgeschoten in de nacht, Linda en de jongens hebben zelfs even geslapen. We waren de enige auto in de Elbe tunnel bij Hamburg!
Nu eerst maar ontbijt.
Huisje in Uggerby
31 июля 2017 г., Дания ⋅ ⛅ 17 °C
We waren vroeg, dus rustig aan gereden met zo'n 100 km/h. De laatste 360 km met 1:12,2 gemiddeld! We hebben een mooi oud Deens landhuisje, net op booking.com gezet op de dag dat wij boekten alsЧитать далее
Klaar voor vertrek
1 августа 2017 г., Дания ⋅ ☀️ 18 °C
We hebben heerlijk geslapen in het Skovhuset. Voor ons waren er zelfs gasten uit Zuid Korea.
We zijn net aan boord gegaan op de Norröna richting Seydisfjördir, IJsland. 47 uur offline, metЧитать далее
Tussenstop bij Thorshavn
2 августа 2017 г., Фарерские острова ⋅ ⛅ 11 °C
Half uurtje voor mensen op en af te laten op de Faroër eilanden, morgenochtend rijden wij eraf in IJsland.
Op de boot
2 августа 2017 г., North Atlantic Ocean ⋅ ☀️ 33 °C
Gisteren waren we mooi op tijd bij de veerboot. Het was vlakbij het huisje. Er waren vooral veel jeeps en motoren. Linda en de jongens moesten apart de boot op en werden er met een bus heen gebracht.Читать далее
Aankomst Seydisfjördir
3 августа 2017 г., Исландия ⋅ ⛅ 7 °C
Na een lekker ontbijt buffet komen we aan in het land van vuur en ijs. Eerst nog door een fjord van 10km en onze DS staat ongeveer helemaal achteraan in de boot...
Alec is hyper de pieper en we hebbenЧитать далее
Tussenstop Egilstadir
3 августа 2017 г., Исландия ⋅ ⛅ 8 °C
Lakenpakket en de pincode van ons huisje hebben we net opgehaald. De pincode is voor een kluisje aan huis waar de sleutel in ligt. Een cijferslot had ook volstaan...
Linda is met Alec nu boodschappenЧитать далее
Picknick
3 августа 2017 г., Исландия ⋅ ⛅ 8 °C
Er zijn slechtere plekken om te lunchen
Gelukkig weinig wind, droog met een zonnetje nu maar ook wat regen spatters al gehad.
Temperatuur iets tussen 10 en 15 graden.
Vulkaan beklimming
3 августа 2017 г., Исландия ⋅ ⛅ 11 °C
Even een F weg genomen een paar km de 1 af.
Nu begrijpen we wat wasbord weggetjes zijn😁
De Hrossaborg is een lage vulkaan en heeft wat weg van een gedeeltelijk ingestort Colosseum.
Stoom afblazen
3 августа 2017 г., Исландия ⋅ ☀️ 29 °C
Bij Hverir komt stoom, modder en vooral een rotte eieren geur naar boven...
Huisje aan de rivier
3 августа 2017 г., Исландия ⋅ ⛅ 9 °C
We zijn aan het eind van de middag in ons huisje gearriveerd.
Vanuit Myvatn ging de weg 1 over in de 87 die in een Amerikaanse stijl recht over de heuvels ging. Uiteindelijk ging ie over in gravelЧитать далее
Asbyrgi canyon
4 августа 2017 г., Исландия ⋅ ⛅ 12 °C
Grappig die steile lava wanden, weggesleten door een grote hoeveelheid water in korte tijd
Vlakbij Dettifoss
Erg gaaf en je kan Dettifoss al horen op een 2 km afstand
Dettifoss
4 августа 2017 г., Исландия ⋅ ⛅ 10 °C
Kilometers lang over een ongeasfalteerde weg naar de meest krachtigste waterval van Europa en klimparadijs voor de jongens. Niet te geloven hoeveel "niks" er is. Op de wegen af en toe een auto enЧитать далее
Krafla Vulkaan / Viti krater
4 августа 2017 г., Исландия ⋅ ⛅ 10 °C
Nog een vulkaan en deze keer met water en parkeren naast de krater opening. Ook weer stoom uit de grond en borrelende modder. En natuurlijk de inmiddels bekende rotte eieren lucht....
Ernaast staatЧитать далее
Ons stekkie
4 августа 2017 г., Исландия ⋅ ⛅ 10 °C
Na een lange dag weer terug in ons fijne huisje. Lekker pasta gegeten en de jongens wilden nog even tekenen en de reisdagboeken bijwerken. Wij zijn nog even naar de rivier gelopen die vanaf deЧитать далее
Hverfjall
5 августа 2017 г., Исландия ⋅ ☁️ 11 °C
Na een flinke klim op een echte vulkaan! Met volgens Alec een smiley en een robot.... toch jammer... Vanmorgen bij het Muggen meer geweest (de pseudo kraters aan de zuidkant van het meer die je alleenЧитать далее
Ontspannen in Jardbödin
5 августа 2017 г., Исландия ⋅ ⛅ 18 °C
Ontspannen in Myvatn nature baths. Baden tot 41 graden warm / heet, vulkaan powered.
Het water heeft allerlei mineralen waardoor het melkachtig blauw eruit ziet en dieper als zo'n 40 cm kun je nietЧитать далее
Meest Noordelijk punt
6 августа 2017 г., Исландия ⋅ ⛅ 9 °C
66.185 graden Noord is het verst Noordelijk wat we gaan komen in onze vakantie, niet ver van de poolcirkel, door naar Hofsós
Weer zwemmen
6 августа 2017 г., Исландия ⋅ ☀️ 16 °C
Zwemmen in het bad met het mooiste uitzicht van IJsland maar eerst lunch (en parkeren voor de deur ;-)
Tijdens het zwemmen brak zelfs de zon nog even door. Het water was heerlijk warm, komt al warmЧитать далее