Reykjavik straten
11 августа 2017 г., Исландия ⋅ ☀️ 12 °C
Leuke winkels maar alles is echt duur. We wilden zo'n typisch IJslandse trui voor Linda maar niet goedkoper te krijgen als 105 euro...
DS ingewisseld
11 августа 2017 г., Исландия ⋅ ☀️ 11 °C
Is Bart nu echt van z'n geloof en heeft ie een degelijke Toyota RAV4 genomen ?
Nee, de wissel is voor slechts 24 uur. Deze auto staat standaard hoog op de wielen, heeft 4 wiel aandrijving en slechtsЧитать далее
Nogmaals Geysir
11 августа 2017 г., Исландия ⋅ ☀️ 12 °C
Linda en de boys thuis afgezet en zelf nog maar eens langs Geysir terwijl Linda kookt. De jongens hadden geen zin (computeren lokte meer na 1:45 uur in de auto)
Ik kwam erachter dat ik niet de oudsteЧитать далее
Vertrek erg vroeg
12 августа 2017 г., Исландия ⋅ ☀️ 7 °C
De wekker stond op 4:30 uur en OK, we hebben nog eens gesnoozed. Het is nog geen 5 uur en Sam is al wakker !
De zon is al op maar de bewolking maakt de opgang iets minder fotogeniek.
Pearl of the Highland
12 августа 2017 г., Исландия ⋅ ⛅ 14 °C
Alsof we naar een andere planeet zijn gereden naar Landmannalaugar. Onderweg (140 km) slechts 1 andere auto gezien maar hier is het druk (op de camping).
De RAV 4 hield zich goed door de putten,Читать далее
Sprakeloos
12 августа 2017 г., Исландия ⋅ ⛅ 11 °C
Wandeling naar onze lunch plek. De trouble van auto halen en wegbrengen bij Reykjavik is het zeker waard. Waaw, wat is het hier mooi, het lijkt wel Mars zei Sam.
De kentekenplaten zijn vanЧитать далее
Nogmaals sprakeloos
12 августа 2017 г., Исландия ⋅ ☀️ 12 °C
Gaaf, verder geen woorden
Hoogtepunt!
12 августа 2017 г., Исландия ⋅ ⛅ 4 °C
Vanochtend was toch wel het hoogtepunt! Het landschap is uniek en lijkt soms eerder een ander planeet. Bart vond het jeeprijden natuurlijk erg leuk en het was lekker hobbelig. We waren gelukkig opЧитать далее
Auto wissel
12 августа 2017 г., Исландия ⋅ ☀️ 12 °C
De Rav 4 weer gewisseld na 570 km ermee gereden te hebben (inclusief op en neer van huisje naar verhuur lokatie, zo'n 75 km), alles was goed.
Linda en de jongens bij het huisje afgezet. De route wasЧитать далее
Faxi foss
12 августа 2017 г., Исландия ⋅ ☀️ 13 °C
Mooi watervalletje tussen Selfoss en Geysir en de laatste toeristen bus vertrok net. 2 kanoërs maken de drone video compleet.
Stokkur nogmaals
12 августа 2017 г., Исландия ⋅ ☀️ 11 °C
Nog eens naar de Stokkur en de auto afgetankt en schone ramen gemaakt voor morgen. Vanavond kon ik de DS naast het Fordje zetten voor een foto.
Een mooie spuit op video gezet en ge-ergerd aan iemandЧитать далее
Ochtend gloren met mist
13 августа 2017 г., Исландия ⋅ ☀️ 6 °C
We vertrekken vandaag vanaf de Geysir lokatie om de zuidzijde van de 'Golden circle' te doen. Onze volgende accommodatie is waarschijnlijk een trekkershut.
Plaatselijk een bui maar onbewolkt
13 августа 2017 г., Исландия ⋅ ⛅ 19 °C
We zijn bij de Ejyafjallajökull en daar komt smelt water vandaan. Dat valt bij de Seljalandfoss erg mooi naar beneden en je kunt hier achterlangs lopen (met regenkleding ;-)
Ejyafjallajökull
13 августа 2017 г., Исландия ⋅ ⛅ 12 °C
Nu en in 2010.
Skogafoss
13 августа 2017 г., Исландия ⋅ ⛅ 11 °C
Tussen de Ejyafjallajökull en de Myrdiljökull omspringt het riviertje wat de Skogafoss voedt.Erg mooie waterval en de spray in combinatie met de zon creëert een dubbele regenboog. Ook regent hetЧитать далее
Dyrhólaey
13 августа 2017 г., Исландия ⋅ ⛅ 23 °C
Mooie zwarte stranden en kliffen met basalt. Boven op staat een vuurtoren die inmiddels een B&B is op een top lokatie!
Ze hebben zelfs papegaai duikers en Alec smelt daarvoor
Ook mooi uitzicht op deЧитать далее
Reynisfjara black sand beach
13 августа 2017 г., Исландия ⋅ 🌧 21 °C
Erg gaaf hoe de natuur zich zo gevormd heeft. Hier heeft de architect van de Halgrimmskirkje in Reykjavik inspiratie vandaan gehaald
Barst
13 августа 2017 г., Исландия ⋅ 🌧 17 °C
In Sneafellsness had ik al een klein sterretje opgelopen, gewoon op een asfaltweg door een tegenligger. Schoon gemaakt en afgeplakt om na de vakantie te laten maken.
Vandaag gebeurde na Vik hetzelfdeЧитать далее
Gletsjer Svinafelljokul
13 августа 2017 г., Исландия ⋅ ⛅ 34 °C
Alweer erg indrukwekkend!
Bart is lekker bezig de drone tussen 2 ijs spleten te vliegen voor een mooie video.
Het huis met het blauwe dak
13 августа 2017 г., Исландия ⋅ ⛅ 16 °C
We zijn na alle omzwervingen en de 'Golden circle' route aangekomen in onze accommodatie.
Het is dus geen trekkershut maar één kamer in een omgebouwd woonhuis. Wij hebben de kamer met dakkapelЧитать далее
Op naar het binnenland!
14 августа 2017 г., Исландия ⋅ ☀️ 25 °C
Ons vervoer (witte bus rechts) staat al klaar. Zelf een uurtje gereden naar het N1 service station in Kirkjarbearjuklaustar anders werd het wel héél duur...
Fjadrárgljúfur canyon
14 августа 2017 г., Исландия ⋅ ⛅ 16 °C
Mooie kloof tot 100 meter diep.
Bij laag water kun je ook langs het riviertje lopen al hou je dan geen droge voeten.
Dit paste gisteren niet meer in het programma dus voorbij gereden. De exacte routeЧитать далее
Op weg naar Laki
14 августа 2017 г., Исландия ⋅ ⛅ 16 °C
Wildernis, lava velden en mos...
Erg hobbelig, soms door een riviertje heen (dan is de weg met plaatjes gemarkeerd) en net een tentje met mountainbike ernaast gepasseerd.
Het gaat traag door de veleЧитать далее
Trarnargígur vulkaan
14 августа 2017 г., Исландия ⋅ ⛅ 19 °C
Een van de meer dan 100 vulkanen op de rij van 27 km aan vulkanen van de lakagigur fissure (spleet vulkaan) hebben we nog bezocht.
Mooi met een kratermeer. De wandelroute naar een volgende vulkaanЧитать далее
Laki
14 августа 2017 г., Исландия ⋅ ⛅ 16 °C
Bij Laki een flinke klim naar boven, met nog wat uitleg van de gids van het nationaal park. De top zat eerst in de wolken maar af en toe klaarde het even op en konden we toch genieten van hetЧитать далее