Op Schiphol gearriveerd
29. juli 2018, Nederland ⋅ ⛅ 22 °C
Aangekomen op Schiphol en onze vlucht FI501 is nog op schema!
Opa en oma komen ons uitzwaaien en nemen de auto mee naar een gratis parkeerplaats ;-)
Burgerking op Schiphol
29. juli 2018, Nederland ⋅ ⛅ 25 °C
De koffers hebben we afgegeven, door de security waar waarschijnlijk een trigger was van de bodyscanner van m'n galblaas operatie. Alec had nog wat steentjes in z'n broekzak en waarschijnlijk zit erLes mer
Bijna onderweg
29. juli 2018, Nederland ⋅ ⛅ 25 °C
Eindelijk aan boord, maar we gaan te laat vertrekken. Er wordt nog volop vracht geladen en nog niet iedereen zit...
Aankomst
29. juli 2018, Island ⋅ 🌧 16 °C
Beetje te laat vertrek koken en vrijwel de hele weg boven wolken. Wel hadden we een mooie brexit, het laatste stukje Schotland zagen we helder door de wolken heen.
Bij de landing hadden we valwindenLes mer
Onderweg naar het eerste huisje
29. juli 2018, Island ⋅ ☁️ 14 °C
Bart ging meteen de auto halen terwijl Linda en de kids de koffers opwachten. Goede approach aangezien er maar eentje voor mij was. Onderweg erheen in de bus nog een Deense cameraploeg getroffen dieLes mer
Ons eerste huisje
29. juli 2018, Island ⋅ ☁️ 14 °C
Ons eerste huisje na zo'n 1:15 uur om 7 uur lokale tijd gearriveerd door de auto perikelen vooral...
Mooie lavavelden en bergen met wolkjes ertegen gespot onderweg.
We hebben de bovenetage met 2Les mer
Gebadderd met z'n allen
29. juli 2018, Island ⋅ ⛅ 13 °C
Lekker gebadderd maar het werd toch te heet.
Nog even met 2 Italianen gesproken die morgen terug vliegen na 2 weken IJsland. Op een paar uurtjes na hadden ze alleen maar slecht weer gehad. Wij hopenLes mer
(op weg naar de) hot river
30. juli 2018, Island ⋅ ⛅ 13 °C
Beetje uitgeslapen, bagage gereorganiseerd en nu weer onderweg.
We zijn in een beetje terug gereden naar Reykjavik waar bovenop een berg een hotspring is. Het riviertje wat daarvandaan stroomt is opLes mer
Watervalletje
30. juli 2018, Island ⋅ ⛅ 13 °C
We zijn bij een picknick plaats bij een watervalletje beland, vlak bij de Eyjafjallajökull vulkaan ( je weet wel die in 2010 het vliegverkeer in Europa kan legde).
Het laatste stuk weg bood mooieLes mer
Nautusagill canyon en waterval
30. juli 2018, Island ⋅ ⛅ 11 °C
Waanzinnig avontuur om door een riviertje in een groene canyon de waterval op het eind te belanden. De spotters van Game of Thrones hebben dit schijnbaar nog niet gevonden,we van nden het geweldig! DeLes mer
Nog meer van ons avontuur
30. juli 2018, Island ⋅ ⛅ 12 °C
En nog wat foto's van ons avontuur....ik heb een natte voet toen een bevestiging van een ketting losschoot.... Klimmen en klauteren is sowieso mijn ding niet echt,maar vooral Sam kan superLes mer
Gluggafoss en de entree van Thörsmörk
30. juli 2018, Island ⋅ ⛅ 11 °C
Mooie waterval en nog niet zo bekend bij het massatoerisme.
Lekker lunch gehad en even gewandeld. Bart heeft de drone ook even uitgelaten ondanks een stevige wind. Als je eerst wind- in vliegt dan isLes mer
Hamragdarheidi
30. juli 2018, Island ⋅ ⛅ 9 °C
Vanaf de Glugafoss (F261) reden we via de F250 naar de Seljalandfoss die we oversloegen vanwege een overvolle parkeerplaats en minstens zoveel toeristen. We kwamen via de F249 bij een bordjeLes mer
2e huisje bij Skogár
30. juli 2018, Island ⋅ 🌧 9 °C
Vanuit de laatste waterval zaten we aan de noordkant van de Eyjafjallajökull en moesten naar de zuidzijde, zo'n 50 km omrijden dus. Aan de zuidkant hadden we onze eerste serieuze regen van vandaagLes mer
Crashed DC3 op het strand
31. juli 2018, Island ⋅ 🌧 9 °C
In 1973 was het vliegveld nog een Amerikaanse luchtmacht basis. Een DC3 vertrok richting Europa maar kreeg al gauw problemen. Ijs of motorstoring is niet eenduidig terug te vinden maar een noodlandingLes mer
Ontbijt
31. juli 2018, Island ⋅ ⛅ 10 °C
Nog wat foto's gemaakt van de Skogáfoss om een uur of 7, dus vér voordat de hordes toeristen komen en dan ben je bijna alleen. Daarna even gedut en nu ontbijt. Schijnbaar is pijp roken weer helemaalLes mer
Wandeling ten Noorden van Skogáfoss
31. juli 2018, Island ⋅ ⛅ 10 °C
Er is een mooie wandeling van de Skogáfoss naar Thörsmörk die we gedeeltelijk hebben gedaan.
Het voert naar de nieuwe kraters van de Eyjafjallajökull met een lavaveld van 8 jaar oud nu (deLes mer
Skogar museum
31. juli 2018, Island ⋅ ⛅ 12 °C
Inzicht in hoe de IJslanders leefden in het verleden. Turfhuisjes vooral. Te weinig tijd dus verder niet in geweest. De persoon aan de toonbank kon me wel precies aan de hand van een luchtfoto tonenLes mer
Kvernufoss, waar je ook achterdoor kan
31. juli 2018, Island ⋅ ⛅ 13 °C
Kvernufoss lijkt op de bekende Seljalandfoss maar dan zonder de hordes toeristen en op loopafstand van de Skogáfoss
Een mooie canyon verbergt dit juweeltje totdat iedereen de filmpjes op YouTubeLes mer
Solheimajökull
31. juli 2018, Island ⋅ ⛅ 11 °C
Vroeg gegeten en nu nog even naar een gletsjer.
Dit is slechts een kleine tong van de Myrdaljökull en de zon schijnt!
Het is nog steeds T shirt weer en we zijn allebei verkleurd, wie had dat gedachtLes mer
Dyrholaey
1. august 2018, Island ⋅ ⛅ 12 °C
Mooie rots met basalt, puffins (papegaaiduikers), vuurtoren op een nog hoger gelegen stuk rots
Gebakje
1. august 2018, Island ⋅ ⛅ 14 °C
We zijn bij Reynisfjara black sand beach maar eerst even een gebakje (happy maririage cake) als gedeeltelijke lunch. Dan mogen we gelijk het toilet gebruiken....voor steeds meer toiletten moet jeLes mer
Grot gebruikt in Rogue One
1. august 2018, Island ⋅ ⛅ 15 °C
Even langs de grot die te zien is in het begin van Rogue One, genaamd Hjörleifshöfdi.
Op dit uitgestrekte zwarte strand in de intro van de film oogenomen.
Ongelooflijk maar hier en daar groeit nogLes mer
Tussenstop bij Kirkjubaejarklaustar
1. august 2018, Island ⋅ ⛅ 15 °C
De plaats wordt ook wel Klaustar genoemd. Een lange en erg mooie rit waar we nog lang langs de Myrdaljökull reden en daarna in het Eldgja lavaveld terecht kwamen, de grootste eruptie wereldwijd in deLes mer
Dverghammrar basalt
1. august 2018, Island ⋅ ⛅ 13 °C
Net naast de weg ligt een basaltformatie die zeker met de waterval op de achtergrond wel leuk is om even te stoppen.
Ontbrekende paragraaf bij dag 3 van Genesis 1 (het scheppingsverhaal):
OnbekendLes mer

ReisendeBart het is gelukt. Goede reis lieverds. Kus💜😘
ReisendeGeen rij bij security! De broodtrommel met Transformers was wel verdacht hihi.