Watervalletje
6 Julai 2019, Iceland ⋅ ☀️ 12 °C
Met brug dit keer en foto's van hoe mensen overstaken over de vorige brug die in het midden ingestort was
Waterval met brug
6 Julai 2019, Iceland ⋅ ☀️ 14 °C
Deze gletcher rivier van de Myrdaljökull valt hier mooi omlaag bij onze lunch plek.
Bruin smerig water wel. We zijn de grote vlakte overgestoken, zo vlak als Nederland noemen ze het hier ook wel. DeBaca lagi
Stopje
6 Julai 2019, Iceland ⋅ ☀️ 16 °C
We zagen net wat wolken uit de Myrdaljökull komen en roken wat zwavel, kon een mini eruptie zijn...
Ik sta nu bovenop een heuvel en heb eindelijk gsm bereik!
De jongen links onder sleept naast z'nBaca lagi
Het sinter pad
6 Julai 2019, Iceland ⋅ ⛅ 16 °C
Wachten tot de groep weer bij elkaar is.
Inmiddels t shirt & korte broek en zonnebril
Kloof
6 Julai 2019, Iceland ⋅ ⛅ 15 °C
200 meter diep met lava afzettingen tegen de wanden. Waanzinnig dus tijd voor de drone.
Naar Thorsmörk
7 Julai 2019, Iceland ⋅ ⛅ 10 °C
Klaar om te vertrekken
Kloof met brug
7 Julai 2019, Iceland ⋅ ⛅ 11 °C
Vallei
7 Julai 2019, Iceland ⋅ ⛅ 12 °C
Vallei waar we net vandaan komen
Kloof van gisteren
7 Julai 2019, Iceland ⋅ ⛅ 12 °C
We zijn een aantal km langs een zijkloof gelopen om grofweg 1 km hemelsbreed verder te komen
Uitzicht alweer
7 Julai 2019, Iceland ⋅ ⛅ 14 °C
Tussen stop
7 Julai 2019, Iceland ⋅ ☀️ 17 °C
We komen in de buurt van Thorsmörk en dat betekent dat we gras en boompjes krijgen. De vegetatie wordt dus rijker en we liggen even in de schaduw uit te rusten van de 11 km die we al hebben afgelegd,Baca lagi
Mooi uitzicht
7 Julai 2019, Iceland ⋅ ☀️ 17 °C
Laatste oversteek
7 Julai 2019, Iceland ⋅ ☀️ 15 °C
Het is een gletcher rivier en dus smerig water. We kunnen de bodem niet zien dus 2 aan twee zijwaarts en stap voor stap... Bart probeert modieus te zijn met waterdichte sokken.
Na de oversteek lopenBaca lagi
Bijna in Thorsmörk
7 Julai 2019, Iceland ⋅ ☀️ 16 °C
Thorsmörk hut
7 Julai 2019, Iceland ⋅ ⛅ 15 °C
We hebben het gered met blauwe lucht de hele weg. Toen keken we achter ons en een flinke regenbui kwam eraan. We waren 1 minuut binnen toen de regen begon...
Ook hier geen internet helaas maar wel eenBaca lagi
Thorsmörk
7 Julai 2019, Iceland ⋅ ⛅ 14 °C
Gaaf en met busdienst die door de rivieren gaat
Avond wandeling Valahnukur
7 Julai 2019, Iceland ⋅ ⛅ 12 °C
Even de beentjes strekken na de spaghetti Bolognese. De hut is ook zichtbaar op de foto en het licht wordt mooi goudkleurig.
Die regenbui duurde maar kort en de lucht is volledig wolkenloos. HierbovenBaca lagi
Over de katterug
8 Julai 2019, Iceland ⋅ ⛅ 8 °C
Een kloof aan beide kanten oversteken... We begonnen met zon en blauwe lucht, ineens geheel bewolkt...
3 gletchertongen
8 Julai 2019, Iceland ⋅ ⛅ 7 °C
Myrdaljökull
Nieuwe top
8 Julai 2019, Iceland ⋅ ⛅ 6 °C
Mooi uitzicht tussen 2 vulkanen.
Eerste lava van Magni en Modi
8 Julai 2019, Iceland ⋅ ⛅ 6 °C
De Eyjafjallajökull begon eerst met het creëren van 2 nieuwe zijkraters op de berg van de foto. Het donker zwarte is dus lava van 9 jaar oud. 3 jaar terug was dit nog voelbaar warm
Flink klimmen
Magni en Modi kraters
8 Julai 2019, Iceland ⋅ ⛅ 7 °C
Genoemd naar de goden van Thor, hier begon de 2010 eruptie op 10 maart voor 1 maand. Daarna was het een paar dagen stil toen men scheuren in de gletcher op de top van de Eyjafjalajökull vond en deBaca lagi
Weer terug
8 Julai 2019, Iceland ⋅ ⛅ 11 °C
We zijn dezelfde weg teruggelopen omdat we weer in dezelfde hut logeren.
We hebben zo'n 20 km afgelegd en een kleine 1000 meter hoogteverschil overwonnen dat we weer door sneeuw liepen. Je zag ook metBaca lagi
Nogmaals Valahnukur
9 Julai 2019, Iceland ⋅ ⛅ 9 °C
Nogmaals in de ochtend met de groep, ook ander licht en mooi te zien hoe de wolken over Myrdaljökull proberen te komen en vervolgens verdampen.