• Pot sedmih slapov

April 19 in Croatia ⋅ ☁️ 16 °C

Enodnevni izlet smo začeli v Buzetu,pri pivovarni Favorit oz.Istrskem vodovodu,sta eden poleg drugega.Tam lahko pustiš avto brezplačno.Pot sedmih slapov je krožna pot.Pravilen krog je,da začneš hojo ob desnem bregu reke mirne in na sotočju Mirne in Drage nadaljuješ poti ob reki Dragi,kjer kmalu prideš do prvih treh slapov,ki so tudi najlepši.Nato se vzpnes.Ta vzpon je najbolj strm na vsej poti in ima tudi nekaj zajl in stopnic,ampak za nas,vsega vajene Gorenjce,mala malica.. No,mi smo šli pa od 7 proti 1..nehote seveda.Na koncu dneva vidiš isto,samo prihraniš najboljše za konec..Na poti nekako pol ure hoda po 3. slapu je čudovit Napoleonov most,za lep pogled moraš iti pod most.Pot pa je speljana prav čez most.Nato,po kakšni uri hoje čez hrib prispes v idilično vasico Kotle,kjer se splača imeti piknik ob reki (beri sendvič in potico),ker je zares lepo.Motijo edino drugi obiskovalci,ki jih na velikonočno soboto tam res ni manjkalo.Prodajajo pa tudi sladoled ih Lidla za 2.5 eur,za ceno kave in piva pa nismo vprašali 😄 Od vasice Kotli do izhodišča so se trije slapovi in hoja lagano sportski..vendar vas čaka nov izziv:3x morate prečiti reko Mirno.Medve s Tajo sva šli raje kar bosi in sva bredli po reki,Aljaž pa se je pri drugem prečenju malo usedel vanjo,kar oblečen in potem mu celo pot ni bilo vroče 😅😅 Hodili smo 4.5 h z vsemi postanki.Pot je dolga kakšnih 16km..Vsi smo bili prijetno utrujeni,a zelo zadovoljni.Res se splača.

Pa še nasvet: na poti vzemite dovolj vode!