Benetke-Istanbul
December 27, 2024 in Italy ⋅ 🌙 9 °C
Naše Maldive smo rezervirali že avgusta in glede na domače pretrese do nedavno nismo vedeli,ali bomo potovanje lahko izpeljali ali ne..Pa se je dobro izšlo!
Odleteli smo iz Marca Pola in se za 20hRead more
Touristanbul
December 28, 2024 in Turkey ⋅ 🌬 6 °C
Sklenili smo kompromis.In spali do 9h,se dobro najedli zajtrka..in šli na Istanbulsko turo ob 12h in ne že ob 8.30..
Tura št.16 :pojma nismo imeli,kam nas peljejo.Na koncu se je izkazala za ne pravRead more
Thoddoo
December 29, 2024 on the Maldives ⋅ ⛅ 27 °C
Thoddoo je prvi od štirih otokov,ki ga imamo namen obiskati to potovanje.Je del Alif Alif atola.Atoli so skupina večih koralnih otokov,včasih so bili del velikega vulkana,ki zdaj počasi tone vRead more
Mante in nurse sharki
December 30, 2024 on the Maldives ⋅ ☀️ 27 °C
Smo že začeli z iskanjem živali,ki jih do sedaj še nismo videli.
Danes smo šli gledat mante in nurse sharke,ki jim pravijo tudi morski pes sesač.
Preden smo šli na izlet,je Taja vprašala,aRead more
Živalski svet Thoddooja
December 30, 2024 on the Maldives ⋅ ☀️ 28 °C
Živalski svet pod vodo je res pester..Tudi okrog našega otočka,samo snorkljaš ob obali,do konca "turkizne vode",kjer se koralni greben prevesi v globino in se turkizna barva sreča s temnoRead more
What to do on Thoddoo ...
December 31, 2024 on the Maldives ⋅ ☁️ 28 °C
..na malo deževen zadnji dan leta 2024?
Sposodili smo si kolesa in se cel dan zabavali z raziskovanjem skritih kotičkov.Tudi na Thoddoju se da najti plažo,kjer ni nikogar in lahko se voziš poRead more
Kaj nam pa ni všeč na Maldivih?
January 1 on the Maldives ⋅ 🌧 27 °C
1. Komarji:Na Thoddooju so bili sitni zjutraj in zvečer,ko napadajo na polno in piki so zelo srbeči.Kar naenkrat ugotoviš,da si cel pikast ...Aloe vera malo ublaži srbež.Imajo pa tu en lokalenRead more
Ukulhas
Jan 1–4 on the Maldives ⋅ 🌧 27 °C
Na Ukulhas smo prispeli po vratolomni vožnji skozi valove iz otoka Thoddoo.Prisel nas je iskat poseben čoln direktno iz Ukulhasa,saj so zjutraj ob 7h odpovedali redno trajektno linijo,s katero smoRead more
Ukulhas house reef
January 2 on the Maldives ⋅ 🌧 27 °C
Samo nekaj metrov od obale smo videli vse,kar je na slikah.
Tudi morske pse:beloplavuti, črnoplavuti in nurse sharka,ki je spal pod skalo in se ni pustil izbezati na plano..
Pohvalimo pa lahkoRead more
Kaj delajo domačini v dežju?
January 3 on the Maldives ⋅ 🌧 28 °C
Danes je deževalo samo pol dneva.
Kaj delajo domačini?
Moški lovijo ribe na prav poseben način (več v videu),stojijo v nizki vodi,trnek mečejo v vodo in nato ujete ribe kar se trnekom vrzejo naRead more
Ukulhas house reef 2. del
January 3 on the Maldives ⋅ 🌧 28 °C
Ribe v dežju se smešno obnašajo.Veliko jih je plavalo tik pod površjem,veliko jih je bilo na kupu,tako da smo bili danes večkrat kot v akvariju..Morski psi pa so imeli zabavo 🫣
Aljažu pa jeRead more
Postanek v glavnem mestu Male
January 4 on the Maldives ⋅ 🌧 26 °C
Iz severnega dela Ari Atola (Alif Alif atol)smo se danes odpeljali na južni del,na otok Dhangheti.Ampak direktne povezave ni,tako da smo šli najprej iz Ukulhasa v Male in potem z drugim hitrimRead more
Dhangheti
January 4 on the Maldives ⋅ ☁️ 27 °C
Dhangheti je prvi od dveh otokov na južnem delu Ari Atola (Alif Dhaal), ki smo ga obiskali.
Otok je še manjši od Ukulhasa. Prispeli smo pa na prvi nedeževen dan,zato je bilo še vse neurejeno: naRead more
Morski pes kitovec🦈🐋
January 5, Laccadive Sea ⋅ ⛅ 28 °C
Kakšen dan!!!WAUUUU!!
Že dolgo časa smo si želeli plavati z whale sharki oz po naše morskimi psi kitovci.Danes se nam je želja uresnicila..
Z njimi smo lahko plavali kar 3x,po kakšne polRead more
Dhangheti 2.del
January 6 on the Maldives ⋅ ☀️ 28 °C
Pa še malo vitamina "Sea"
#honeymoondoo
January 7 on the Maldives ⋅ ⛅ 27 °C
No,pravo ime je Hangnaameedhoo,ampak probajte to izgovorit no..Zato smo si malo poenostavili in domačinom se zdi precej smešno.
Prvič smo s peljali z lokalnim trajektom in moram rečt,da je bilaRead more
Hangnaameedhoo
January 8 on the Maldives ⋅ ⛅ 28 °C
Tudi Hangamedhoo ima vse,kar se za otok z domačini spodobi.
Predvsem nam je všec to,da turistov skoraj ne vidiš. Še največ je Italijanov in včasih jih vidiš na kupu na 👙 beach..Danes je bilaRead more
Potapljanje s Scuba Therapy
January 9 on the Maldives ⋅ ⛅ 28 °C
Potapljanje je tudi ena od aktivnosti,ki jo v naši družini radi izvajamo.Z Mohorjem imava izpit že od 2007,2024 ga je naredil tudi Aljaž.
Potapljamo se vedno v okviru lokalnega potapljaškegaRead more
Koralni greben Hangnaameedhooja
January 9 on the Maldives ⋅ ☀️ 28 °C
Vržeš se v vodo (ni tolk težko,ker ima okrog 30 stopinj), se prepustiš toku in gledaš..