• Thuiskomst na 5 1/2 week

30. september 2024, Holland ⋅ 🌧 15 °C

Na een reis van bijna 11 uur kwamen we vanavond veilig en gezond aan in Gouda.
    Wat een verrassing om op het perron Hugo te zien staan. En bij de station poortjes - die nu eindelijk eens opengingen met onze passen - stond Aarnout. Een vrolijke thuiskomst.
    Met elkaar zijn we naar het huis van Aarnout en Hannah gelopen waar we van een heerlijke boerenkool stamppot hebben genoten. We waren weer thuis.

En thuisgekomen, zag het eruit of we gisteren vertrokken waren. Dat is bijna een soort traditie bij thuiskomst na een Intervac of familieruil: het is of je gisteren vertrokken was. Fantastisch, want deze keer hadden Ines en Gerhard uit Oostenrijk en Jan en Margreet met elkaar zo'n vier weken in ons huis gewoond.

We voelen ons heel dankbaar en voldaan. Wat een prachtig slot van een onvergetelijke reis!

Wat hebben we veel meegemaakt. Eerst natuurlijk de heerlijke (ruil) vakantie in Keutschach bij Klagenfurt in Oostenrijk, nadat we een weekend in Neurenberg waren geweest. Na die twee zonnige weken naar Bratislava en vervolgens naar Krakau (en Auschwitz), Warschau, Wroclaw, Poznan en tenslotte weer in Duitsland: Potsdam.

Uiteindelijk hebben we maar een paar dagen regen gehad (vaak zaten we dan ook nog in de trein). We hebben genoten van de zon, die in september wel minder warm was, maar ons heldere dagen deed beleven.
    We hebben weer veel gelopen. Volgens onze stappenteller hebben we in deze weken zo'n 400 km gelopen. Het ging ons nog goed af, hoewel we wel wat meer in de middag het wat rustig aandeden.

We kijken met veel plezier en dankbaarheid terug op deze reis van bijna 40 dagen en 3641 reis kilometers. Dat was precies lang genoeg om na thuiskomst dankbaar de kinderen weer te ontmoeten en een veilige plek in ons heerlijke huis te ervaren.