• •12• Telegraph Cove 2 🚐🐋🐬

August 16, 2022 in Canada ⋅ ⛅ 22 °C

Dinsdag 16 augustus

Om 13:30 had ik een walvistour geboekt. Ik had uiteraard al van te voren opgezocht wat de beste plek en maand zou zijn. Dit was noord Vancouver eiland in augustus. Op de Ocean Magic II. Beide gidsen voor het boven en onderdek waren biologen en hadden goede camera’s bij zich. Dus veel fotos van hun zijn veeeel gaver dan van mijn cameraatje. Nog geen 20 minuten waren we aan het varen en toen zagen we de eerste Humpback whales: bultrugwalvissen. Dit waren een moeder en kalf genaamd Black Pearl + Kracken (dit is van de film Pirates of the Caribbean).

Daarna kwamen nog 1 groot mannetje tegen genaamd Merge.

Daarna een groep killer whales, of orca’s. Meerdere familiegroepen en ook bij elkaar. Orca’s zijn echte feministen. Een oma of moeder is vaak de leider van een groep met haar dochters en zonen. De zonen gaan tijdens het broedseizoen wel op bezoek bij andere families, maar keren altijd terug naar hun moeder. Zij hebben wel de grootste vin van de familiegroep. Waarschijnlijk kwamen de families op het moment bij elkaar om kennis te maken en mogelijk te broeden nu of op een later moment.

We hadden een hele kundige vrouw die van alles vertelde tijdens de trip, Rebecca. Zij kon aan de hand van de staartvin van de walvissen zeggen wie het was en op basis van de vorm van de vinnen van de orca’s welke familie het was. Heel indrukwekkend.

Terwijl we orca’s een beetje aan het volgen waren kwam er een groep dolfijnen op hun af. In het noorden van het eiland eten de orca’s alleen maar vis. In het zuiden van het eiland en tot in Amerika is er een groep orca’s die ook zoogdieren eten. Hier hoefden de dolfijnen dus niet bang te zijn. Dus uit verveling gingen ze de orca’s en walvissen wat lastig vallen. Daarna volgden ze ons achter de boot! Dit waren White sided dolphins of witflankdolfijn. Heel gaaf.

En als laatste hebben we ook bij de walvissen kn de buurt de Dall’s Porpoise of Dall’s bruinvis gezien. Ook een soort dolfijnen. Hier helaas geen goede foto’s of filmpjes van. Al met al. Wow wow wow wow wow wow. Ongelooflijk!!

Totaal:
    15 walvissen