• Sydney🌉 (nog steeds)

9 November 2024, Australia ⋅ ☁️ 23 °C

Zaterdag 9 november
    Vandaag wat later de stad in omdat we tot laat weg zijn. De eerste kerstboom is gespot!
    Om 13:30 hadden we een tour in Susannah house. Dit is een gratis tour in een ‘museum’. Het huis is gebouwd in 1844 en is het enige huis dat nog staat in dit gedeelte van Sydney. In 1993 is het huis een museum geworden en hebben ze besloten om alles te laten zoals het was. Ze hebben niet eens de verf gerestaureerd. Ze hebben interviews gedaan met de bewoners die nog leefden en op basis van hun verhalen en foto’s het museum opgebouwd. Super cool om te zien en vet dat het de verhalen zijn van de mensen die er ook oprecht woonden. Daarna naar de markt gelopen, onderweg al wat geshopt en uiteindelijk bij ons doel uitgekomen. De kebab. We hadden een tip gekregen en we hebben kangoeroe, krokodil en emu kebab gehaald met een rietsuiker limonade. De rietsuiker persen ze vers met een machine en is super lekker! De kebabs waren oke haha. Daarna een andere walking tour in dit gebied met extra moorden en convict verhalen. Wij zijn wat eerder afgehaakt om op de Observatory heuvel de zonsondergang te kijken. Daarna naar een pub (Lord Nelson hotel) gegaan voor een biertje en wat eten. Beste fish&chips volgens de locals en het was heeel nice. Daarna het vuurwerk kijken in Darling Harbour! Morgen gaan we in de middag de boot op. Dan heb ik geen wifi meer tenzij ik het ergens kan vinden in een café of museum! :)Baca selengkapnya