• Krujë

September 20 in Albania ⋅ ⛅ 26 °C

Onderweg van Shkodër naar Tirana hebben we een tussenstop gemaakt in Krujë. Hier was een leuke bazaar, kasteel en musea. Super leuk berg dorpje en inderdaad wat toeristischer en veel toeristen ‘troepjes’ te koop. In het kasteel van Krujë (het kasteel dateert uit de 5e of 6e eeuw) zijn we naar het etnografisch museum geweest. Dit hebben ze veel in deze landen en we vonden dat we minimaal naar 1 moesten gaan. Super leuk opgezet over hoe het dagelijkse leven van de Albanezen vroeger was! Zeker waard :)

Skanderbeg is de nationale held van Albanië. Hier was ook een museum dat naar hem is vernoemd. Hier zijn wij alleen niet in geweest.

Even kort wat google zegt over hem: Skanderbeg (wiens echte naam Gjergj Kastrioti is) was oorspronkelijk afkomstig uit een Albanese adellijke familie en werd door de Ottomanen gedwongen tot een militaire carrière in hun dienst. In 1443 koos hij echter de kant van zijn vaderland: hij verraadde de Ottomaanse sultan na de Slag bij Niš, heroverde zijn stamslot Krujë en hees er voor het eerst de Albanese vlag. Zijn standbeeld zie je overal in Albanië en hij staat ook op de achterkant van een munt.

Na deze stop gingen we naar de hoofdstad van Albanië, Tirana.