• Jacintha

6 juni 2022 - 6 juni 2023
  • Quarry Lake 🥶🏊‍♀️

1. toukokuuta 2023, Kanada ⋅ ⛅ 14 °C

Maandag 1 mei, woensdag 3 mei en donderdag 4 mei

In de ochtend een dipje gedaan in het meer in het dorp, Quarry lake. We moesten wel even door het laagje ijs breken dat nog was gevormd 🥶 grappig om te doen! Daarna lekker lunchen en een biertje in de zon met een puzzel! Lekker ochtendje voor werk.

Woensdags alleen lekker gezond en nog een keer dipje.

Donderdag weer samen met Lucas.

• Kelowna dag 1 ☀️

8. toukokuuta 2023, Kanada ⋅ ⛅ 16 °C

Maandag 8 mei

Samen met een collegaatje Amy ben ik 2 nachtjes naar Kelowna geweest. Het hotel waar we werken heeft daar ook een locatie dus we konden voor een medewerkers prijsje daar overnachten! De lieve dames van de receptie hadden ons ook nog eens een gratis upgrade gegeven (een 2 slaapkamer suite ipv een 1 slaapkamer suite). Het is 6 uur rijden vanaf Canmore. Dus we waren vroeg vertrokken (6 uur sochtends), maar de rit alleen al was prachtig! Rond 1 aangekomen en inchecken. Toen natuurlijk meteen een rondje doen het stadje in. Kelowna is een stad met ongeveer 100.000 inwoners en staat bekend als de warmste plaats in Canada. Het ligt aan een meer en heeft veel wijngaarden. Het is ook ongeveer waar de meeste Canadezen met pensioen gaan. Ik heb er kleine stops gemaakt vorige zomer, maar het was de eerste keer voor Amy!Lue lisää

• Kelowna dag 2 ☀️🍷

9. toukokuuta 2023, Kanada ⋅ ⛅ 17 °C

Dinsdag 9 mei

Vandaag een wijndagje. Ik had wat rondgevraagd bij mensen welke wijngaard we moesten bezoeken. En de meesten riepen ‘Mission Hill’. Dus wij een wijnproeverij om 12:15 bij Mission Hill. Mijn hemel. De taxi reed door 2 enorme betonnen pilaren en we kwamen toch op een mooie wijngaard! Wow. Rondgelopen en foto’s gemaakt. Onze proeverij was met Chase, prive met zn tweetjes. 5 wijnen geproefd. Allemaal van hun top wijnen, $80 per fles ongeveer. Wijn uit Canada was nooit echt een ding. Het is nog steeds lastig om echt goede Canadese wijn te vinden (ben ik het mee eens), dus tenzij je weet wat je koopt lekker voor de Europese wijnen gaan haha. Super interessante proeverij. Tijdens Covid wilden ze open blijven maar kon ze geen meubels vinden om de gesloten ruimtes in te vullen. Dus heeft de eigenaar het volledige huishouden opgekocht van een Frans landhuis dat te koop stond en daarmee de gesloten kamers opgevuld. Het zag er heel tof uit! Na de proeverij aan de praat geraken met 2 andere gasten en die riepen ‘ga naar Mount Boucherie, is top en goedkoop’. Nou, na dit klinkt dat goed haha. Dus taxi naar de volgende wijngaard. Lekker in de zon weer een kleine proeverij. En toen hebben we Kathie ontmoet bij een andere wijngaard, Cedar Creek. Dit is een vriendin van Amy’s moeder die in Kelowna woont. Heerlijk gegeten bij Cedar Creek’s restaurant Homeblock. Daarna met Kathie naar haar huis. Wat. een. Huis. Mijn hemel. Praaaaachtig uitzicht en lekker op haar balkon met heaters, haar man en 2 honden nog een drankje na gedaan tot ze ons naar huis bracht. Echt een heerlijke dag en zelfs door mn tshirt heen gebruind!Lue lisää

• 3 sisters creek + pinkie 👍🏼

19. toukokuuta 2023, Kanada ⋅ ☀️ 20 °C

Vrijdag 19 mei

Samen met Nathan, Lucas en Rodolfo een wandeling gemaakt. Het was prachtig. Gedurende de hele wandeling steek je de rivier over en weer. Helaas bij de laatste oversteek gleed ik uit en stond mn pinkie wat scheef. Dus naar het ziekenhuis en het bleek gebroken. Oops 😅 recht gezet, spalk erom en met paracetamol naar huis. Nu aan het genezen. Gaat goed. Het ziet er dramatischer uit dan het is! Week erna een foto weer laten maken en ziet er nog steeds goed uit!Lue lisää

• Laatste middag met collega’s♥️💃🏽

30. toukokuuta 2023, Kanada ⋅ ☁️ 18 °C

Dinsdag 30 mei

In de middag hadden we met bijna alle collega’s een gratis middagje bij Cangolf. Het is een indoor golf simulator. Gewoon gezellig gehad. Toen naar de Rose&Crown voor avondeten en trivia! Daarna bij mij thuis nog spelletjes en drankjes na gedaan! Echt fantastisch dat ik een laatste middag kon hebben met iedereen💕

Alyssa, Nathan, Dana, Amy, Ben, Alycia, Mary, Karis en Lucas!

• Afscheid nemen bestaat niet♥️

31. toukokuuta 2023, Kanada ⋅ ⛅ 15 °C

Woensdag 31 mei

2 collega’s hadden op hetzelfde moment ontslag genomen. 1 gaat terug naar haar boerderij in Sasketchewan en de ander terug naar Toronto. Vanuit Toronto vliegen was goedkoper, dus nog een laatste tour naar de andere kant!

Route:
    - woensdag 31 mei: Canmore > Karis’s boerderij
    - donderdag 1 juni: dagje saskatchewan
    - vrijdag 2 juni: Karis’s boerderij > Thunder Bay
    - zaterdag 3 juni: Thunder Bay > Toronto
    Zondag 4 en maandag 5 juni Toronto & Niagara falls
    Maandag 5 juni vlieg ik om 22:45 en land ik om 11:55 op 6 juni in Nederland.

Het was emotioneel en een fijn afscheid. A beautiful sadness. Ik ben super dankbaar voor iedereen die ik nu mijn vrienden mag noemen en voor de ervaringen en herinneringen die ik heb gemaakt ♥️♥️ iedereen had mooie collages gemaakt! En heb super lieve kaartjes gekregen!

• Cudworth, Karis’s boerderij 🐮

1. kesäkuuta 2023, Kanada ⋅ ☁️ 24 °C

Donderdag 1 juni

Een dag bij Karis op haar boerderij! Haar ouders hebben een koeienboerderij in Cudworth, Sasketchewan. Naar een kleine quad rit naar de koeien zijn we door het platteland gereden bij 2 kerken langs en 2 nieuwe geochaches. Daarnaa de stad Sasketoon gereden en een rondje gedaan. In de avond hamburger gegeten en kaartspelletjes gedaan! De volgende ochtend op tijd afscheid genomen van Karis en door Manitoba naar Toronto.Lue lisää

• Ontario 🐟

3. kesäkuuta 2023, Kanada ⋅ ☀️ 26 °C

Zaterdag 3 juni

Helaas toen we gisteravond in Dryden aankwamen waren alle hotels vol. Het eerst volgende punt met hotels was Thunder Bay, dat was 3,5 uur rijden nog. Dus Nathan begon de rit en ik slapen zodat ik mogelijk over kon nemen. Maar hij heeft het helemaal uitgereden. In Thunder Bay aangekomen rond 6 uur ‘s ochtends. 4 uur geslapen, douchen, koffie halen en weer gaan. Het eerste stuk van Ontario (provincie) was langs 1 groot meer dat aan de Canadese kant Nipogon Bay heet en aan de Amerikaanse kant heet het Lake Superior. Een paar leuke stops gemaakt in Marathon, Wawa, Sault St. Marie, Sudburry en rond 3:30 aangekomen bij Nathan thuis!

En eindelijk een eland gezien!! Het was een babytje!

• Toronto 🏙️ last step

4. kesäkuuta 2023, Kanada ⋅ 🌙 16 °C

Zondag 4 juni en maandag 5 juni

Zondag waren we helemaal op van het rijden. Dus in de middag een rondje gedaan in de wijk waar Nathan woont, Oshawa. Toronto is een MEGA stad. 2,93 miljoen inwoners. Dus er zijn veel secties die dan hun eigen mini stad vormen. Langs familie en vrienden geweest die Nathan hebben gemist uiteraard! Maandags het ‘echte’ centrum in. Echt een stad. Uiteraard niet meer gewend. Leuk om te zien! Vliegen om 22:45. Nathan heeft me afgezet, geknuffeld en het laatste afscheid genomen.Lue lisää

Matkan lopetus
    6. kesäkuuta 2023