• Tempel van Dendera

October 21, 2024 in Egypt ⋅ ☀️ 21 °C

Onderweg naar de Rode Zee stopten we bij de Tempel van Dendera. Deze tempel is gewijd aan Hathor, de godin van moederschap en liefde. Ze is vaak afgebeeld als koe of als vrouw met hoorns. Voor de crypte moesten we ons wel door een kleiner gat heen zien te wringen, maar de tekeningen waren hartstikke prachtig. Zo mooi hebben we eerder nog niet gezien.

Rond half twee kwamen we aan bij het hotel aan de Rode Zee. De grotere stad Hurghada was vol, dus hebben ze een nieuw klein toeristenstadje El Quseir uit de grond gestampt. Het heeft verder ook niets. De aanduiding waar wat is schiet nogal tekort, dus het kostte moeite voordat we de hotelkamer gevonden hadden. Uitzondering is het zwembad (dat staat overal), maar om bij hotelkamer 140 te komen moeten we de aangeduidde gang van 200-225 nemen.
    We hebben een klein rondje gelopen en kwamen al snel bij de pier uit. Toen we daar liepen, snapten we wel waarom er een rode vlaggetje op het strand stond. Het waaide flink en daarmee waren er ook flinke golven. De weersverwachting geeft niet veel hoop dat dat gaat veranderen tijdens ons verblijf. We voelen ons eventjes daarmee een beetje opgesloten. We kunnen én niet echt van het resort af (het kan wel, maar er is niks) én we kunnen ons ding niet doen (niet snorkelen door gevaarlijke omstandigheden). Maar we besluiten dat we gewoon gaan genieten, wat er ook gebeurd.

's Avonds gaan we eten met twee groepsgenoten en met eentje doen we een spelletje. Het was gezellig. Wel is duidelijk dat een deel van de groep (deze hebben all inclusive erbij genomen) flink gedronken hebben. Tja, inhouden is voor sommige ook een kunst.