Aankomst

We zijn goed aangekomen in Caïro. 's Avonds hebben we met de groep gegeten, dat moet wel goedkomen deze reis.
We gingen als eerst naar het Egyptisch Museum. Hier staat een grote collectie met allerlei stukken van de Egyptische oudheid. Het is er dan ook erg druk met mensen en er zijn talloos veel spullen. ZoRead more
Na de lunch gingen we naar twee kerken. De eerste was de Hanging Church, een Koptische kerk. Het is één van de oudste kerken in Egypte. Het is zo genoemd omdat het bovenop een Romeins fort is gebouwd.
St. George's Church is een Grieks-orthodoxe kerk
Als laatst voor deze stadstour deden we de Citadel van Saladin aan. Deze is gebouwd door Saleh el Din. De moskee heeft hoge koepels en veel lampjes ophangen, wat er mooi uitzag.
In het hotel zijn we even bijgekomen, voordat we de taxi naar de bazaar namen. Daar hebben we heerlijk rondgestruind. Smalle straatjes met kleine winkeltjes vol Arabische sferen met gekleurde lampen,Read more
We hebben vandaag een aantal piramides bekeken. Deze zijn gebouwd als graven voor gemummificeerde farao's. We zijn begonnen met de meest bekende, die van Gizeh. Gizeh is gebouwd tussen 2700 en 2560Read more
Daarna gingen we naar de trappiramide van koning Djoser in Saqqara. De trappen symboliseren de ladder naar de hemel, waarop de farao naar de goden klimt. Hier zijn we even naar binnen geweest. Dat wasRead more
In het openluchtmuseum Memphis hadden ze nog een paar leuke beelden.
Na de lunch zijn we teruggereden naar het hotel, om ons klaar te maken voor de nachttrein. Deze brengt ons 1.000 kilometerRead more
Traveler Geniet ervan!!!!