FindPenguins

• Высота: 38 м
    • ЕгипетMaydān al Jalā’30°2’32” N  31°13’6” E

Aankomst

12 октября 2024 г., Египет ⋅ ☀️ 33 °C

We zijn goed aangekomen in Caïro. 's Avonds hebben we met de groep gegeten, dat moet wel goedkomen deze reis.

ПутешественникGeniet ervan!!!!

12.10.2024ОтветитьПереводить

• воскресенье, 13 октября 2024 г., 08:22
    • ☀️ 25 °C
    • Высота: 22 м
    • ЕгипетAl Mutḩaf al Mişrī30°2’49” N  31°14’1” E

Egyptisch Museum

13 октября 2024 г., Египет ⋅ ☀️ 25 °C

We gingen als eerst naar het Egyptisch Museum. Hier staat een grote collectie met allerlei stukken van de Egyptische oudheid. Het is er dan ook erg druk met mensen en er zijn talloos veel spullen. Zo zagen we vele mooie hiërogliefen, grafkisten, beelden, vazen, mummies, enzovoorts. Het hoogtepunt van dit museum is het beroemde gouden masker (weegt 225 kg!) en het graf van Toetanchamon. Deze waren erg mooi. Zodoende was het jammer dat je er geen foto's van mocht maken, al was het wel begrijpelijk want het was nu al erg druk.Читать далее

Familie Molenaar

ПутешественникWauw wat gaaf! Ik heb het met mijn klas over schrift en verhalen, de hiërogliefen komen ook voorbij!

• воскресенье, 13 октября 2024 г., 12:12
    • Высота: 27 м
    • ЕгипетAl Kanīsah al Mu‘allaqah30°0’20” N  31°13’48” E

Hanging Church

13 октября 2024 г., Египет ⋅ ☀️ 33 °C

Na de lunch gingen we naar twee kerken. De eerste was de Hanging Church, een Koptische kerk. Het is één van de oudste kerken in Egypte. Het is zo genoemd omdat het bovenop een Romeins fort is gebouwd.

• воскресенье, 13 октября 2024 г., 12:35

• Высота: 103 м
    • ЕгипетMosque of Muhammad Ali Pasha30°1’45” N  31°15’33” E

Citadel van Saladin

13 октября 2024 г., Египет ⋅ ☀️ 34 °C

Als laatst voor deze stadstour deden we de Citadel van Saladin aan. Deze is gebouwd door Saleh el Din. De moskee heeft hoge koepels en veel lampjes ophangen, wat er mooi uitzag.

• воскресенье, 13 октября 2024 г., 19:16
    • 🌙 29 °C
    • Высота: 35 м
    • ЕгипетBab al-Ghuri30°2’52” N  31°15’43” E

Bazaar Khan El-Khalili (1)

13 октября 2024 г., Египет ⋅ 🌙 29 °C

In het hotel zijn we even bijgekomen, voordat we de taxi naar de bazaar namen. Daar hebben we heerlijk rondgestruind. Smalle straatjes met kleine winkeltjes vol Arabische sferen met gekleurde lampen, buikdansjurken, geurende wierook en Egyptische souveniers.Читать далее

Familie Molenaar

ПутешественникDus je hebt een mooie buikdansjurk gekocht? Prachtig ziet het eruit.

ПутешественникTuurlijk niet 🤭

• понедельник, 14 октября 2024 г., 07:54
    • ☀️ 24 °C
    • Высота: 67 м
    • ЕгипетNazlat as Sammān29°58’9” N  31°7’37” E

Piramides van Gizeh

14 октября 2024 г., Египет ⋅ ☀️ 24 °C

We hebben vandaag een aantal piramides bekeken. Deze zijn gebouwd als graven voor gemummificeerde farao's. We zijn begonnen met de meest bekende, die van Gizeh. Gizeh is gebouwd tussen 2700 en 2560 voor Christus als overgang tussen het vruchtbare land en de woestijn, de overgang van het leven naar het dodenrijk. We zijn met een kameel naar een uitzichtpunt gereden, vanwaar we de drie piramides mooi konden zien (Cheops, Chefren en Mykerinos).Читать далее

Familie Molenaar

ПутешественникGaaf! En superfoto van jullie samen!

15.10.2024ОтветитьПереводить

• Высота: 20 м
    • ЕгипетSphinx29°58’30” N  31°8’16” E

Sphinx

14 октября 2024 г., Египет ⋅ ☀️ 28 °C

Vervolgens gingen we naar de Sphinx, een beeld van een mythisch wezen met een leeuwenlijf met een mensenhoofd. Deze moest de dodenrust van de farao's waarborgen en tevens tegen grafrovers beschermen. Zeker dat laatste is niet gelukt uiteraard.Читать далее

• понедельник, 14 октября 2024 г., 11:03
    • Высота: 57 м
    • ЕгипетStep Pyramid of Zoser29°52’19” N  31°12’60” E

Trappiramide van koning Djoser

14 октября 2024 г., Египет ⋅ ☀️ 31 °C

Daarna gingen we naar de trappiramide van koning Djoser in Saqqara. De trappen symboliseren de ladder naar de hemel, waarop de farao naar de goden klimt. Hier zijn we even naar binnen geweest. Dat was niet heel bijzonder, maar wel leuk om gedaan te hebben.Читать далее

• понедельник, 14 октября 2024 г., 11:52
    • ☀️ 32 °C
    • Высота: 24 м
    • ЕгипетTall al Fakhrī29°50’58” N  31°15’16” E

Openluchtmuseum Memphis

14 октября 2024 г., Египет ⋅ ☀️ 32 °C

In het openluchtmuseum Memphis hadden ze nog een paar leuke beelden.
    Na de lunch zijn we teruggereden naar het hotel, om ons klaar te maken voor de nachttrein. Deze brengt ons 1.000 kilometer zuiderlijker, naar Aswan.Читать далее

• понедельник, 14 октября 2024 г., 20:07
    • 🌙 26 °C
    • Высота: 12 м
    • ЕгипетMaadi Cornish29°58’11” N  31°13’21” E

Nachttrein naar Aswan

14 октября 2024 г., Египет ⋅ 🌙 26 °C

Met een vertraging vertrok de nachttrein uit Caïro. De slaapcoupé zag er niet echt proper uit, maar we hadden er wel eentje voor ons tweeën. Vrij snel kregen we ons avondeten, het was inmiddels al 21u geweest. Daarna klapte de treinverzorger de stoelen in en haalde een tweede bed tevoorschijn. We werden behoorlijk door elkaar geschud soms, van zowel van voor naar achter als van links naar rechts. De deuren/-tjes klapten er ook rustig los, maar de vervelendste hadden we toch vast weten te zetten.Читать далее

• вторник, 15 октября 2024 г., 10:25
    • ☀️ 35 °C
    • Высота: 90 м
    • ЕгипетJazā’ir Bījah24°1’29” N  32°53’2” E

Tempel van Philae

15 октября 2024 г., Египет ⋅ ☀️ 35 °C

Eenmaal in Aswan, gingen we met onze nieuwe super-de-luxe bus naar waar een boot ons overzette naar het eiland Agilkia. Daar is de Tempel van Philae naar verhuisd, toen het op het eiland Philae door een dam onder water dreigde te raken. Het complex zelf is in totaal in 560 jaar gebouwd. Het had veel mooie tekeningen en hiërogliefen.Читать далее

• вторник, 15 октября 2024 г., 15:02
    • ☀️ 39 °C
    • Высота: 90 м
    • ЕгипетWādī al Hūdī24°5’32” N  32°53’53” E

Bazaar Aswan

15 октября 2024 г., Египет ⋅ ☀️ 39 °C

We zijn nog even bij de nabijgelegen bazaar geweest. We hebben wat rondgelopen en zijn onder andere een specerijenwinkeltje in geweest.

• вторник, 15 октября 2024 г., 15:56
    • ☀️ 39 °C
    • Высота: 57 м
    • ЕгипетWādī al Hūdī24°5’58” N  32°53’38” E

Boottocht over de Nijl

15 октября 2024 г., Египет ⋅ ☀️ 39 °C

Vanaf het hotel zijn we met een boot over de Nijl wezen varen. Bij Elephantine Island zitten regelmatig vogels, uiteraard probeerden we een paar mooie te spotten. Een stukje later meerden we aan. Na een klein eindje lopen kwamen we bij een familie thuis, waar we heerlijk gegeten hebben. Daarna vaarden we weer terug naar het hotel.Читать далее

• День 5
    • среда, 16 октября 2024 г., 09:33
    • Высота: 165 м
    • ЕгипетAbū Sunbul22°20’15” N  31°37’37” E

Abu Simbel

16 октября 2024 г., Египет ⋅ ☀️ 31 °C

We moesten vandaag om 04.15 weg. We mochten onze hotelkussen meenemen en iedereen had twee stoelen in de bus. De lichten gingen uit, zodat we nog konden proberen te slapen. Na 08.00 zijn we aangekomen bij Abu Simbel. Het tempelcomplex uit circa de 13e eeuw voor Christus is bijna het handelsmerk van Egypte. Deze twee bergtempels zijn in 1967 verplaatst naar een 65 meter gelegen hoger plateau, in verband met aanleg van een dam.

De grote tempel van farao Ramses II wordt bewaakt door vier kolossale figuren, die Ramses moeten voorstellen. Jammer genoeg is één daarvan al in de oudheid beschadigd geraakt door een aardbeving. Ook in de tempel staan vele beelden en tekeningen van Ramses II. Erg mooi en indrukwekkend allemaal, maar aan zijn beeltenis komt niemand tekort hier.

De kleinere tempel van Koningin Nefertari is gewijd aan de godin Hathor. Zes beelden van zo'n tien meter hoog van Koningin Nefertari en farao Ramses II staan voor de tempel. Eigenlijk is het best ongewoon, dat de farao's vrouw dezelfde grootte heeft als de farao. De kleine tempel is wat simpeler als de grote.

Vlakbij Aswan hadden we nog een stop bij de Hoge Aswandam, waar we beiden niks aan vonden. Na even uitgerust te hebben in de hotelkamer zijn we weer naar de bazaar gelopen.

Familie Molenaar

ПутешественникEcht wel indrukwekkend ja!

16.10.2024ОтветитьПереводить

• День 6
    • четверг, 17 октября 2024 г., 16:00
    • Высота: 58 м
    • ЕгипетWādī al Qubbānīyah24°12’26” N  32°51’42” E

Felucca-tocht

17 октября 2024 г., Египет ⋅ ☀️ 33 °C

We zijn vandaag rustig gestart. Rond de middag stapten we op een felucca. Het lijkt op zo'n rondvaartboot, maar dan zonder zijkanten zodat er geen binnen is. En beneden ligt er een groot matras in plaats van bankjes, van zijkant tot zijkant. We zeilden al zigzaggend over de Nijl, in verband met de wind. En dat tussen vele cruiseschepen door. Er was een volgboot, waarop we de maaltijden hadden. Op onze boot was het rustig en relaxte iedereen wat. Op een gegeven moment meerden we ergens aan, zodat je kon zwemmen. Onze boot (van de twee) was later en we moest binnen een (enkele) minuut het water alweer uit. En Edwin en ik hadden net binnen no-time twee leuke vogels gespot, maar ook wij moesten weer terug. Daarna vaarden we zo'n beetje een rondje op de brede rivier, om iets verderop aan te meren voor de nacht. Samen met een boot-genoot zijn we eventjes twee meter naar de kant overgebracht. Het was daar niet mooi ofzo, maar we hadden wel zicht op de maan. Daarna zijn we gaan avondeten op de volgboot, voordat we met een lakentje ons neerploften op het grote matras voor de nacht.Читать далее

• День 7
    • пятница, 18 октября 2024 г., 08:27
    • ☀️ 26 °C
    • Высота: 70 м
    • ЕгипетĀthār Madīnat Ambūs24°27’8” N  32°55’40” E

Tempel van Kom Ombo

18 октября 2024 г., Египет ⋅ ☀️ 26 °C

Ondanks een kakofonie aan gesnurk hebben we toch nog geslapen op de boot. Na het ontbijt vaarden we met de volgboot (een motorboot) naar waar we op de nieuwe bus stapten. Deze bracht ons bij de Tempel van Kom Ombo. Deze dubbele tempel is gewijd aan krokodilgod Sobek en aan Haroës met de valkenkop. Ook is er een apart museumpje hier met mummies van krokodillen.Читать далее

• День 7
    • пятница, 18 октября 2024 г., 11:34
    • Высота: 88 м
    • ЕгипетIdfū24°58’37” N  32°52’24” E

Tempel van Edfu

18 октября 2024 г., Египет ⋅ ☀️ 31 °C

In Edfu ligt de Horustempel. Dit is de grootste en één van de best bewaarde tempels, doordat het eeuwenlang begraven onder het droge woestijnzand is geweest. Hier wordt onder andere verhaalt over de wraak van Horus (afgebeeld met een valkenhoofd) vanwege de dood van zijn vader Osiris op zijn oom Seth. Her en der zijn er zelfs nog kleuren te zien.Читать далее

• суббота, 19 октября 2024 г., 05:32
    • 🌙 19 °C
    • Высота: 63 м
    • ЕгипетAl ‘Asāsīf25°43’54” N  32°37’10” E

Ballonvaart

19 октября 2024 г., Египет ⋅ 🌙 19 °C

In alle vroegte wachtten we op een vlakte, waar ons gewezen werd op een mandje wat op z'n kant lag. Bij de zonsopkomst kwam er een goedkeuring. Al juichend kwamen er velen in actie en in no-time werden er meerdere luchtballonnen opgeblazen. We moesten met 32 man in het mandje, wat in meerdere compartimenten verdeeld was. Tijdens het ballonvaren hadden we uitzicht op de vele gekleurde luchtballonnen en de opkomende zon. En uiteraard op de stad, woestijn, bergen en de oude monumenten. Geweldig! Na ongeveer een uur landden we.Читать далее

ПутешественникWat ongelooflijk gaaf!!!

Noor

ПутешественникDat was het inderdaad ook 😁

• суббота, 19 октября 2024 г., 09:38
    • ☀️ 27 °C
    • Высота: 167 м
    • ЕгипетMaqābir al Mulūk25°44’26” N  32°36’5” E

Dal der Koningen

19 октября 2024 г., Египет ⋅ ☀️ 27 °C

In het Dal der Koningen zijn ruim 65 faraograven, waarvan de 19-jarige Toetanchamon op dit moment de beroemdste is. Hierbij zijn een gouden doodskist en een immense hoeveelheid aan grafgiften gevonden. Aangezien dit voor de oudheid een relatief onbelangrijke farao was, kan het alleen maar vermoedens geven wat grafrovers uit vroegere tijden hebben geplunderd uit de graven van de belangrijke farao's. We zijn naar drie graven geweest. Overal was het warm en benauwd binnen, maar het was wel mooi.Читать далее

Familie Molenaar

ПутешественникErgens zou ik verwachten dat het binnen in zo’n tempel toch koel is. Of zie ik dan teveel een piramide voor me waarin je helemaal naar het binnenste puntje gaat door meterslange gangen…. Hahaha

Noor

ПутешественникGangen zijn hier niet zo lang. Er staat jaarrond 30° of zelfs 40°+ zonnetje op te bakken. En boel met mensen binnen...

Familie Molenaar

ПутешественникDat is toch wel even pittig warm ja

Еще 3 комментария

• суббота, 19 октября 2024 г., 12:27
    • ☀️ 32 °C
    • Высота: 106 м
    • ЕгипетMa‘bad ad Dayr al Baḩrī25°44’16” N  32°36’29” E

Tempel van Hatshepsut

19 октября 2024 г., Египет ⋅ ☀️ 32 °C

Vervolgens gingen we naar de Tempel van Hatshepsut. Deze was niet bijzonder, behalve het aangezicht en het feit dat deze dodentempel gewijd is aan een vrouwelijke farao. Zij was minder van de oorlog; maar meer van samenbrengen van het land, expedities doen en monumenten bouwen. Veel van haar monumenten is beschadigd of vernietigd door haar opvolger en stiefzoon Moses III.Читать далее

Familie Molenaar

ПутешественникJe moet ook geen stiefzoon nemen 😅 wel tof, een vrouwelijke farao!

Noor

ПутешественникAls ik het verhaal goed begrepen heb, had ze daar weinig op in te brengen 😉. Haar man/halfbroer/toenmalig farao dook met een onbekende vrouw het bed in om mannelijk nageslacht te krijgen.

Familie Molenaar

ПутешественникWow… wat een tijd.

• суббота, 19 октября 2024 г., 12:48
    • Высота: 71 м
    • ЕгипетColossi of Memnon25°43’13” N  32°36’38” E

Memnonkolossen

19 октября 2024 г., Египет ⋅ ☀️ 33 °C

We hadden nog een fotostop bij de Memnonkolossen. Dit zijn beelden van achttien meter hoog van een zittende koning Amenophis III. Dit zijn nog de enige overblijfselen van zijn tempel.

• суббота, 19 октября 2024 г., 20:04
    • 🌙 27 °C
    • Высота: 66 м
    • ЕгипетMa‘bad al Karnak25°43’4” N  32°39’28” E

Sound en Lightshow (Tempel van Karnak)

19 октября 2024 г., Египет ⋅ 🌙 27 °C

's Avonds hadden we de Sound & Light Show bij de Tempel van Karnak. We wisten niet zo goed wat we er van moesten verwachten. Uiteindelijk bleek het een verhaal te zijn over Egypte, Karnak, goden en farao's. Dan werd per personage beelden of gebouwen verlicht. Na een tijdje moest je weer een eindje verderlopen en ging het verhaal weer verder. Het eind kon je bekijken vanaf een tribune. Het was wel leuk, alleen zou rustig rondlopen met de lichteffecten leuker zijn geweest.Читать далее

Familie Molenaar

ПутешественникWauw. Het lijkt wel een sprookje.

• День 9
    • воскресенье, 20 октября 2024 г., 07:34
    • ☀️ 22 °C
    • Высота: 67 м
    • ЕгипетKarnak Temple Complex25°43’8” N  32°39’26” E

Tempel van Karnak

20 октября 2024 г., Египет ⋅ ☀️ 22 °C

We gingen vroeg naar de Tempel van Karnak. Dit in verband met de dagjesmensen, die vanuit hun strandresort een excursie naar Luxor geboekt hebben. En het dus later op de ochtend druk zou worden.
    Karnak was voor de oude Egyptenaren, wat Mekka is voor islamieten of het Vaticaan voor christenen is. Het is één van de grootste religieuze sites ter wereld. Het begon met tempel voor Amun. Iedere latere farao liet een nieuwe tempel bouwen. Zo ontstond in ruim twee eeuwen een indrukwekkend geheel aan tempels, poorten en zuilengalerie. Waaronder bijvoorbeeld een laan van beelden met ramhoofden-sphinxen en een zaal met veel grote zuilen.

• День 9
    • воскресенье, 20 октября 2024 г., 11:11
    • Высота: 79 м
    • ЕгипетLuxor25°41’54” N  32°38’39” E

Luxor citytour met de koets

20 октября 2024 г., Египет ⋅ ☀️ 31 °C

Daarna hadden we een stadstour met paard en koets. Koetsier Ali en paard Rambo liet ons Luxor zien; de marktstraatjes en buurten met huizen vonden we het leukst. Ik mocht nog even voorop de koets zitten en een heel stuk ook nog de teugels in m'n handen. Een paard besturen dwars door het verkeer... Hmm... Na een tijdje heb ik de teugels maar weer teruggegeven. Onderweg stopten we nog bij een groente- en fruitmarkt.Читать далее

Загрузить еще
  • 2025© FindPenguins