• Noor

Egypte

En 14-dags äventyr från Noor Läs mer
  • Tempel van Luxor

20 oktober 2024, Egypten ⋅ 🌙 31 °C

Nadat even gerust te hebben, zijn we naar de bazaar en de naastgelegen Tempel van Luxor gegaan. Inmiddels was de zonsondergang bezig, wat deze tempel een mooie sfeer geeft.

• Tempel van Dendera

21 oktober 2024, Egypten ⋅ ☀️ 21 °C

Onderweg naar de Rode Zee stopten we bij de Tempel van Dendera. Deze tempel is gewijd aan Hathor, de godin van moederschap en liefde. Ze is vaak afgebeeld als koe of als vrouw met hoorns. Voor de crypte moesten we ons wel door een kleiner gat heen zien te wringen, maar de tekeningen waren hartstikke prachtig. Zo mooi hebben we eerder nog niet gezien.

Rond half twee kwamen we aan bij het hotel aan de Rode Zee. De grotere stad Hurghada was vol, dus hebben ze een nieuw klein toeristenstadje El Quseir uit de grond gestampt. Het heeft verder ook niets. De aanduiding waar wat is schiet nogal tekort, dus het kostte moeite voordat we de hotelkamer gevonden hadden. Uitzondering is het zwembad (dat staat overal), maar om bij hotelkamer 140 te komen moeten we de aangeduidde gang van 200-225 nemen.
    We hebben een klein rondje gelopen en kwamen al snel bij de pier uit. Toen we daar liepen, snapten we wel waarom er een rode vlaggetje op het strand stond. Het waaide flink en daarmee waren er ook flinke golven. De weersverwachting geeft niet veel hoop dat dat gaat veranderen tijdens ons verblijf. We voelen ons eventjes daarmee een beetje opgesloten. We kunnen én niet echt van het resort af (het kan wel, maar er is niks) én we kunnen ons ding niet doen (niet snorkelen door gevaarlijke omstandigheden). Maar we besluiten dat we gewoon gaan genieten, wat er ook gebeurd.

's Avonds gaan we eten met twee groepsgenoten en met eentje doen we een spelletje. Het was gezellig. Wel is duidelijk dat een deel van de groep (deze hebben all inclusive erbij genomen) flink gedronken hebben. Tja, inhouden is voor sommige ook een kunst.

• Quadrijden

22 oktober 2024, Egypten ⋅ 🌬 26 °C

We begonnen vandaag met quadrijden. Daar wikkelden ze een sjaaltje om je hoofd en mond tegen de zon en opwaaiend zand. Het was een gave route door de woestijn, waar we flink doorreden waar het kon en ook behoorlijke zandwolken maakten. We zaten dan ook van top tot teen onder. Ook gingen we twee steile hellingen af en reden we een stuk langs de kust.Läs mer

• Snorkelen bij het hotel

22 oktober 2024, Egypten ⋅ 🌬 28 °C

Eenmaal terug in het hotel kozen we er voor om de lunch nog even uit te stellen. We spoelden het zand af en we maakten ons klaar om te snorkelen. Zoals we verwachten, was het nog steeds rode vlag. We mochten dus niet verder dan de baai voor de boeien. Het was ook alweer eb aan het worden. Gecombineerd betekende dat waar we snorkelden voor het hotel, het ondiep was. We snorkelden/zwommen dan ook niet echt, we liepen/bewogen ons voort. Maar al snel vonden we vele gekleurde en verschillende vissen. Door de wind was de stroming behoorlijk sterk, dus het was flink oppassen. Maar wat vonden we het geweldig!
    Aan het eind van de middag zijn we nog een keer wezen snorkelen, prachtig!

• Snorkelen vanaf een boot

23 oktober 2024, Egypten ⋅ 🌬 27 °C

De dag begon iets minder goed, toen het busje op weg naar onze duik- en snorkelboot niet kwam opdagen. Met ruim 2,5 uur vertraging vertrokken we alsnog. De chauffeur racete op zijn (en ons) doel af. De vijf duikers kregen nog snel spullen aangemeten, voordat we met z'n achten met een klein motorbootje zo snel mogelijk bij de grote boot gebracht werden. Na een klein tijdje konden we met een instructeur mee om te snorkelen. Hij liet ons een paar riffen zien. Er was meer koraal als gisteren, maar doordat het wat ruimer en dieper was zwommen de vissen verder weg. Maar het was mooi. Er was zelfs tijd om een tweede keer te gaan snorkelen. Het baalmoment van vanmorgen, was inmiddels al verdwenen.

Daarna vaarden naar de tweede plek gaan snorkelen. Daar waren enorme kolommen met mooi koraal en veel vissen. Wat was het prachtig!

• Bazaar Khan El-Khalili (2)

24 oktober 2024, Egypten ⋅ 🌙 20 °C

Vandaag hebben we een lange reisdag gehad. Langs de Rode Zee en door de woestijn zijn we teruggereden naar hoofdstad Caïro. Onderweg kwamen we langs de aankomende nieuwe hoofdstad wat nu gebouwd wordt. Ook zijn ze het Olympisch dorp maar alvast aan het bouwen (nog niet toegewezen)...
    's Avonds hebben we het afscheidsdiner gehad op een terras langs de Nijl. Er stond een briesje en we moesten zowaar lange mouwen aan 🥶. Het restaurant was nogal chaotisch en luidruchtig. Blijkbaar speelde de Egyptische versie van Ajax-Feyenoord zich af vanavond en dat staat dus letterlijk overal aan.
    Nadien gingen we met de taxi naar de bazaar waar we eerder geweest waren. We lieten ons bij een ander stuk afzetten en hebben weer wat rondgestruind. We kwamen erachter dat één setje aan strafschoppen nemen niet genoeg was, dat we het beste voor de rode shirtjes konden zijn en dat voetbalfans/geen alcohol een prima combi is. Nadat we wel klaar met rondstruinen waren, konden we uit het gejoel halen dat de rode shirtjes gewonnen hadden. Met een taxi lieten we onszelf naar het hotel brengen. Het feestgedruis zorgde voor wat oponthoud in het verkeer, maar het viel gelukkig wel mee.

Resans slut
    25 oktober 2024