• 1. den na Bali – Kuta, slunce a vše nové

29. januar, Indonesien ⋅ ☁️ 29 °C

Bali! První ráno, první nádech vlhkého tropického vzduchu. Překvapivě žádný jetlag, takže hurá objevovat!

☀️ Snídaně na ulici? Proč ne!
    Vyrazili jsme do ulic hledat něco k snídani. Našli jsme stánek, kde nám s úsměvem naservírovali smažené kuře s rýží. Chutné? Ano! Každodenní snídaňová volba? Asi radši ne. 😄

💰 Tip na výběr hotovosti
    Půjčení skútru a zaplacení ubytování = první mise dne. Malý tip pro cestovatele: nejlepší bankomaty na Bali jsou ATM BCA – spolehlivé a bezpečné.

✂️ Nový sestřih & relax
    Adam si zašel na ostříhání, já na pedikúru – první péče na Bali splněna! Pak už rovnou na pláž.

🏖️ Pláže v Kutě? Realita vs. Instagram
    Pláže… no, čekali jsme víc. Odpadky, špína, ale i tak něco fascinujícího – obrovská socha u pobřeží dodává místu mystickou atmosféru. Ale pozor – pokud neumíte říkat NE, Bali vás to naučí. Na pláži se na nás sesypaly starší dámy a pokoušely se nám prodat snad všechno, co unesly.

🔥 Vedro na max – 38°C
    Pocit? Jako byste se ocitli v sauně. Rychlý úprk do warungu na oběd – jednoduché, levné, a hlavně výborné jídlo.

🎊 Chrám a oslava čínského Nového roku
    Vydali jsme se objevovat místní chrámy a natrefili na oslavy čínského Nového roku. Krásné dekorace, tradiční hudba a rituály – skvělý zážitek!

🛍️ Nákupní ráj
    Navštívili jsme outlet a WOW! Tolik věcí za tak nízké ceny… Příště si sem asi nic nepovezu a nakoupím až na místě.

👘 Vstup do chrámu? Jen ve správném oblečení
    Závěr dne? Poslední chrám a lekce: bez tradičního balijského oblečení není vstup dovolen. Takže další položka na seznam – koupit sarong!

💆 Společná masáž jako tečka za prvním dnem
    Po tom všem už jen relax. Balijská masáž, vůně kokosového oleje a absolutní pohoda.