• Zpět do Ubudu

10. februar, Indonesien ⋅ 🌧 27 °C

Den odpočinku a šílený přesun do Ubudu

Po předchozích dnech plných dobrodružství (a žaludečních problémů) jsme si konečně dali pauzu. Den jsme strávili na ubytování, s Netflixem, suchým jídlem a snahou dát se do kupy. Občas je prostě potřeba zpomalit a načerpat energii na další cestu.

Další den nás čekal přesun do Ubudu. Původní plán byl jet na sever ostrova, ale počasí tomu moc nepřálo. Cesta byla lehce šílená – voda všude, sem tam silnice úplně chyběla, jinde byla pokrytá pískem nebo bahnem. A aby toho nebylo málo, začala šílená průtrž. Na nás nezůstala ani nitka suchá. Koupili jsme pláštěnky, převlékli se… a samozřejmě přestalo pršet.

Kolem oběda jsme dorazili na ubytování, rozlámaní a promočení, s vidinou horké vany a měkké postele. Jenže... zjistili jsme, že jsme rezervaci udělali sice na 10., ale ne února – nýbrž března. Bez možnosti vrácení peněz. Naštěstí měli volný pokoj na jednu noc, takže jsme rezervaci jen posunuli. Majitel měl dokonce vlastní prádelnu, takže nám všechno mokré vypral a usušil – zachránce dne!

Odpoledne jsme se vydali do města na první pořádné jídlo. Rozhodli jsme se pro pizzu, protože by nám po předchozích problémech nemusela udělat zle. Jenže… dlouho jsme nejedli horší pizzu. Kuřecí maso, tuna sýrů, prostě škoda slov.

Večer jsme to ale vynahradili. Vyrazili jsme do města, potkat se s kamarády, a užili si skvělý večer. Nakonec to byl den plný failů, ale aspoň s dobrým koncem!