- Tunjukkan perjalanan
- Tambah ke senarai baldiKeluarkan dari senarai baldi
- Kongsi
- Hari 12
- Sabtu, 8 Februari 2025 10:18 PG
- ☁️ 24 °C
- Altitud: 1,100 m
IndonesiaSongan A8°13’35” S 115°24’10” E
Bali Belly

Den, na který nezapomeneme – když cestování přinese i nečekané výzvy
Někdy si cestování připraví úplně jiný scénář, než bychom si přáli. Tento den byl jedním z těch, na které budeme vzpomínat ne pro krásné výhledy a dobrodružství, ale pro jeho náročnost.
Ráno začalo tím, že Adam vyrazil na východ slunce na Batur. Jakmile dorazil nahoru, přivítala ho mlha a opar, takže z celého východu moc neměl – vidět bylo sotva pár metrů před sebe. Mezitím já zůstala na ubytování a bojovala s něčím mnohem nepříjemnějším. Od noci mi bylo špatně, byla jsem slabá a dehydratovaná. Začala jsem hledat lékařskou pomoc, ale do šesti ráno nikdo nereagoval. Nakonec se mi podařilo spojit s jedním doktorem, který mi po telefonu vysvětlil, co dělat, a domluvila jsem si návštěvu kliniky.
Když se Adam vrátil z treku, pomohl mi dostat se k lékaři. Klinika? No… profesionální úroveň nulová. Mouchy všude, personál téměř nekomunikoval a celkově to nebylo místo, kde bych se cítila bezpečně. Ale neměla jsem moc na výběr. Po změření tlaku mi oznámili, že jsem silně dehydratovaná a dostala jsem infuzi. Pak druhou. Snažila jsem se odpočívat a doufala, že bude lépe.
Adam mezitím vyrazil na oběd – do stejné restaurace, kde jsme jedli den předtím. A to byla obrovská chyba. Po návratu na ubytování mu začalo být špatně, dostal horečku a začal zvracet. Zatímco mně se pomalu ulevovalo, Adam šel do kolen. Když jsem viděla, jak se trápí, bylo jasné, že s tím musíme něco udělat. Zavolali jsme znovu lékaře, tentokrát jsme si ale nechali poslat sestru přímo na pokoj.
Dostal infuzi, při které dokonce omdlel. Naštěstí horečka rychle klesla a konečně se mu trochu ulevilo. Oba jsme dostali antibiotika a čekají nás dny odpočinku.
Cestování není jen o krásných místech a úžasných zážitcích. Někdy vás postaví před výzvy, na které nejste připraveni. Ale i to k tomu patří. A pokud nás tento den něco naučil, tak to, jak moc si máme vážit zdravotní péče doma – a že i na cestách je občas potřeba zastavit a dát tělu čas na zotavení.
Stav peněženky mínus 4.300.000IRD🤣zatím naše nejdražší atrakce.Baca lagi