• Anja Peters

March 13, 2022

Schiphol naar Salla Lapland

March 13, 2022 in the Netherlands ⋅ ⛅ 12 °C

Na eindelijk 2 jaar corona vertrekken we vanaf Schiphol naar Kuusamo
    1,5 uur met de bus naar Salla, onderweg de poolcirkel gepasseerd.
    Mooi appartement met een balkon met glas.
    Na het uitpakken onze overal, laarzen en wanten opgehaald.
    Daarna gezellig met een biertje op ons balkon.
    De allereerste avond al geluk, we hebben het " Noorderlicht" gezien!
    Wauw, wat mooi!!!!

• Dag 2 met de sneeuwscooters rijden

March 14, 2022 in Finland ⋅ ⛅ -3 °C

Vandaag na een heerlijk ontbijtbuffet naar de overkant gelopen naar de plaats waar de sneeuwscooters al klaar stonden voor een mooie rit. Onderweg kregen we koffie of warme chocolademelk met een heerlijke donut.
    Het was vandaag weer een prachtige zonnige dag!
    Geluncht bij de skipiste, daarna nog even met de slee naar beneden.
    Vanavond eten in restaurant " Kiela".

• Dag 3 Husky sledetocht

March 15, 2022 in Finland ⋅ ☁️ -3 °C

Vandaag waren we op pad met de husky slee.
    Wat een geweldige ervaring. De honden zijn luidruchtig en kunnen niet wachten om te gaan, om voor je te kunnen werken.
    We gingen door de bossen en over een open vlakte met allemaal bevroren bomen, wat een wonderschoon uitzicht was dat. Weer een mooie ervaring rijker.
    Na een lekkere lunch van rendier bloedworst met friet, hebben we een heerlijke wandeling om het vlakbij gelegen bevroren " Kesselmärjärvi meertje.
    Vanavond weer eten in restaurant " Kiela"
    Daar hebben we gisteren met het hele reisgezelschap lekker gegeten.
    Op de laatste foto zie je een houten hut waarin je vuurtje kan stoken, hout ligt er altijd bij, daar kan je onderweg even een worstje bakken.

• Dag 4 dagje vrij, lekker skiën

March 16, 2022 in Finland ⋅ ☀️ 0 °C

Vandaag een dag vrij, dus zijn we ski's gaan huren om lekker te gaan skiën!
    Het weer was prachtig weer vandaag!
    Om 17.00 uur hadden we een presentatie over het " Noorderlicht", het blijkt dat wat wij zondag hebben gezien uitzonderlijk helder was en dus heel bijzonder!
    Daarna hebben we gegeten in een Kota/ tent (van de "Sami)", daar kregen we echte Lapse specialiteiten, veel vis en rendiervlees. Laura onze gids heeft nog het een en ander vertelt over de "Sami".

• Dag 5 sneeuwwandeling met sneeuwschoenen

March 17, 2022 in Finland ⋅ ☀️ 1 °C

Vandaag konden we iets rustiger opstarten en wat later ontbijten. We werden om 11.00 uur opgehaald om naar het rendier park te gaan om vanaf daar te gaan wandelen met sneeuwschoenen aan. We liepen ook over een meer en zijn we gaan ijsvissen, daarvoor moesten we eerst een zelf een gat in het ijs boren
    Helaas hebben we geen vis gevangen, wel kregen we bezoek van een Syberische gaaien deze aten brood uit onze hand. Deze vogels staan voor geluk tijdens het vissen of tijdens de jacht.
    Deze vogels bleven ons volgen tot aan de Kota, waar we een broodje rendier burger kregen en bosbessen limonade en hete bosbessen sap. Ook koffie maakte ze klaar op het vuur.

• Dag 6 rendierslee

March 18, 2022 in Finland ⋅ ⛅ 1 °C

Vandaag konden we rustig opstarten en rustig ontbijten.
    Wel heel ander weer vandaag, namelijk geen zon, meer wind en in de middag sneeuw.
    Na een wandeling en een zelfgemaakte lunch, broodjes gezond van Antoon, werden we opgehaald om naar het rendier park te gaan.
    We kregen allemaal een slee met een rendier en mochten zelf rijden. Ook weer een erg leuke ervaring. Onderweg kregen we weer warme koffie, warme bessensap met een koek en een worst om zelf boven het vuur op te warmen in een Kota.

• Trip end
    March 20, 2022