Fast utan gök! Uppstigning 04:00 och vi hämtades av taxi två timmar senare. Planet avgick 08:45 så vi hade gott om väntetid. H läste tidning medan jag gjorde de sista dragen i min WordFeud-match med Bibi. Som så ofta tidigare vann Bibi.
Framme i Oslo åkte vi buss till kajen och båten och hoppades på att
a) få komma in på båten och in i vår hytt
b) åtminstone få ställa undan våra väskor på en säker plats
Vad hände? Det undrade alla och vi stod bara och väntade och inget besked fick vi heller. Det var soligt och vi kunde fraternisera med andra i ressällskapet. Vi kunde bara fasa över hur det hade varit om det hade regnat och varit kallt.
Till slut rörde kön på sig och via diverse olika stationer fick vi till slut komma in på båten. Innan vi fick komma till vår hytt var det ännu fler stopp: koll av pass, registrera kreditkort, svara på frågor (på allt från om vi hade Covid till om vi var beredda att partaja) samt se en informationsfilm om säkerhetsrutinerna. Allt synnerligen ineffektivt.
Hytten var precis som vanligt och vi gick sedan direkt till lunchbuffén. Ett glas vin och massor av rätter att välja mellan.
Mat i restaurangen och denna kväll satt vi tillsammans med övriga sällskapet fördelade på tre bord. Vi var sex vid ett runt bord och det var svårt att ens höra vad vår närmaste bordsgranne sa. Med den ljudnivå som är i restaurangen kommer vi att äta bara vi två och undantagsvis tillsammans med andra vid 4-personers bord.
Mat och vin var som vanligt gott.
Efter maten var det showdags med sång och dans. Sedan hög tid att gå till sängs efter denna långa dag.Read more
TravelerÄr du beredd att partaja? 😀