Efter en bra frukost, med två (små) Patel de Nata för min del, satte vi oss i bussen för en sightseeing i Porto.
Vi såg katedralen, en pendeltågsstation och smala gator med smala hus. Staden är mycket kuperad och vi beundrade chauffören som tog oss genom alla gränder.
Lunch på en restaurang nära floden. Därefter buss till vår båt där vi efter en stund på övre däck fick checka in.
Båten - eller man kanske ska säga fartyget - ligger kvar vid kaj och lämnar Porto först 10:00 i morgon
Fräsch och fin hytt om än mindre än hytterna vid havskryssning. Ett visst miljötänk gäller och vi har fått en aluminiumflaska var som vi kan fylla upp vid en vattenstation.
Närmare kvällen var det en information med bl.a säkerhet kombinerat med en välkomstdrink.
Tre-rätters middag där alla rätter var vackert upplagda och smakade bra.
Efter middagen var det underhållning av en 12-mannagrupp bestående av elever från den juridiska fakulteten i Porto. Tvärflöjt, akustiska gitarrer, mandoliner och slagverk. Alla sjöng dessutom. Riktigt bra. Det är vanligt att de olika fakulteterna har grupper av den här typen. Denna grupp bestod enbart av män och det finns såväl kvinnliga som mixade grupper.