• Leen Moons

• Trip start
    October 18, 2025
  • Brighton

Oct 20–21, 2025 in England ⋅ 🌧 15 °C

Het begon al donker te worden toen we in Brighton aankwamen. Dus na een korte verkenningswandelig op de pier zijn we onmiddellijk de pubs ingedoken...en wat een geluk, we hebben niet 1 maar 2 concertjes kunnen meepikken.
    De volgende dag hebben we onze verkenningswandeling verdergezet waarbij we langs het indo-chinees royal palace liepen, leuke winkeltjes passeerden en schattige huisjes zagen.

• Onverwachte stop

October 20, 2025 in England ⋅ ☁️ 13 °C

We laten Brighton achter ons en vertrekken richting de Jurassic Coast.
    Alleen...we geraken er niet. Ter hoogte van Southampton begint Juliette raar te doen dus we nemen het zekere voor het onzekere en besluiten langs een garage te gaan. Helaas kunnen ze pas de volgende dag ernaar kijken dus we zoeken ons een leuk plekje en zorgen dat we de dag erna tegen 7u45 aan de garage staan.
    We laten Juliette achter en na 4 uur in een Costa Coffee Bar gespendeerd te hebben kunnen we eindelijk terug vertrekken. De stop heeft onze planning wat in de war gebracht dus we besluiten naar The Cotswolds te gaan.

• Broadway

October 22, 2025 in England ⋅ ☁️ 14 °C

Na een korte stop op de markt in Norton Chipping zetten we onze verkenningstocht door the Cotswolds verder en rijden we door naar Broadway waar ons een hele mooie wandeling te wachten staat.

• Castle Combe

October 23, 2025 in England ⋅ 🌬 10 °C

Voor onze laatste dag in de Cotswolds trekken we wat meer naar het zuiden: Castle Combe, gekend als één van de mooiste dorpjes van Engeland - en ondanks de regen kunnen we dit alleen maar beamen.
    We maken hier een mooie maar druilerige wandeling en na een herfstige maaltijd houden we een filmavondje in het busje.

• Valley of Rocks

October 24, 2025 in England ⋅ 🌬 11 °C

We laten de Cotswolds achter ons en rijden terug naar het zuiden.
    Na een korte stop in het middeleeuwse dorpje Dunster - met een prachtig kasteel- rijden we door Exmoor Narional Park naar The Valley of Rocks. Hier komen we terecht in een dramatische landschap met hoge rotsen, kliffen en een woelige zee!Read more

• Ilfracombe

October 24, 2025 in England ⋅ 🌧 12 °C

Na onze wandeling door de Valley of Rocks reizen we door naar Ilfracombe. Hoewel hier toch minder te beleven valt dan verwacht, zijn we toch onder de indruk van het immense standbeeld (van Damien Hirst) die de schippers in de haven verwelkomt.Read more

• Surfers kijken in Croyde

October 25, 2025 in England ⋅ 🌬 11 °C

Vandaag worden we wakker met het ruisen van de zee. We gaan direct op pad en na een warme choco trekken we naar het strand voor een picknick met uitzicht op de surfers in de zee. Ondanks het grote enthousiasme van Tosh was het water toch te koud om er zelf in te gaan.Read more

• Clovelly, het dure dorpje!

October 25, 2025 in England ⋅ 🌬 12 °C

Clovelly, een klein vissersdorpje dat blijkbaar privé eigendom is en waar je inkom moet betalen!
    Hoewel het betalen van inkom aanvoelde alsof we een pretpark binnen gingen, bleek niets minder waar. Dit is hun manier om de authenticiteit van het dorpje te bewaren. En het lukt, we zagen smalle straatjes waar je je zo honderd jaar terug in de tijd waant!Read more

• Heksenbijeenkomst in Boscastle

October 26, 2025 in England ⋅ 🌬 11 °C

Nieuwsgierig naar de kleurrijke mensen die we passeren, besluiten we te stoppen in Boscastle. Al snel blijkt dat hier een soort heksenbijeenkomst aan de gang is. Heel toepasselijk ook, want hoe meer we naar het zuiden rijden, hoe meer we de Keltische invloed voelen met al het bijgeloof dat erbij hoort.Read more

• Padstow

October 27, 2025 in England ⋅ 🌬 14 °C

Het meest zuidelijke punt dat we deze reis halen is Padstow, een klein en gezellig havenstadje. We komen hier in de late namiddag aan en in plaats van in het busje te slapen, gaan we vanavond op hotel!
    De volgende ochtend staan we op met een stralend zonnetje en trekken we er even op uit.
    Na enkele uurtjes moeten we Padstow helaas verlaten, maar onderweg naar de volgende halte stoppen we toch nog even bij een roofvogelopvang.

• Polperro, het smokkeldorpje

October 27, 2025 in England ⋅ ☁️ 15 °C

Polperro is een klein dorpje waar je de tijd lijkt in te staan.
    We wandelen wat op gemak door het dorpje en bezoeken het museum om meer over de smokkelgeschiedenis van het dorpje te weten te komen.

• Zoeken naar fossielen

October 28, 2025 in England ⋅ ☀️ 14 °C

Op de laatste dag sluiten we onze vakantie af door nog even aan de Jurassic Coast te stoppen.
    Typisch aan dit strand? Als je goed kijkt kan je hier fossielen van miljoenen jaren oud vinden.
    Na een aantal uren zoeken en een welgemikte klop van de hamer op de duim hebben we moeten besluiten dat onze ogen nog niet getraind zijn op het vinden van fossielen. Desalniettemin hebben we toch een aantal kleine schatten gevonden.Read more

• Trip end
    October 29, 2025