• Den blbec- uvězněni na Rote v Papele

January 18 in Indonesia ⋅ ☁️ 29 °C

Ráno v sedm v klidu vstavame, loučíme se a jedeme s papa asi pujcenym autem. Na každém kilometry vedle chatrče výstavní koště a plný bo je mše. A kozy a krávy na silnici, prostě sem patří. No jo, a po třech hodinách přijíždíme do prázdného!!! přístavu. Loď je dnes zrušená. Máme totální depku. Jeli jsme 3 hodiny, vyhodili 900tis za cestu, máme objednaný a zaplacený hotel v Kupangu! To to nikdo nevěděl!!! Jojo, přece jen indonesie nezklamala. Nabízí přejezd rybářskou lodí za 4 miliony ( 6000kč). No tak to teda ne. Ale jsme opravdu v nowheru, malinký přístav v půlce Rote. Nakonec zjišťujeme,vze je tunjedna wisata. Prijizdi.e k stavebni firme kde v kontejneru jsou dve mustnosti. No nechci vedet na co krome spaní:). Za 300 plus 100 biky a budeme zjistovat jak zitra. Zkusime zajet na sever ostrova, vypada to monumentálně, plno zálivu a přílivu. Po kafi vyrážíme, ale když den blbec tak se vším. Rozpršelo se, ne rozpršeli, to opravdu obracejí kýble, hromy, blesky . Po dvou hodinách kdy výše povodně dosahuje naší podlahy kde se schvavame jedeme postupně domů. Všechno je mokrý, i naše nalada. Nikdo není schopen říci zda loď zítra pojede. Všichni volají svému frendovi, ale nic. I Gio neví. Nakonec zjišťujeme, že zítra jede velký trajekt z panta baru. Asi jediná jistota. Chaniago , majitel bagrů, 30 let 3 deti:) lpo fotce s námi zacíná zařizovat. Pravda počet Bintangů mu dá vydělat. Domluveno, zítra za 400 do panta baru v 6 ráno. A když jsme v tom zařizování, zorganizoval šílenou akci kdy rodina dala peníze do obchodu a my vyzvedli přes platební terminál.
    Pouceni: každý dopravce ma hotline na whatsup, na který odpovídá.
    Na trajekty pouzivaji apku Ferizy ale nejde instalovat pro Evropana