• Cahuita NP - Deel II

May 15 in Costa Rica ⋅ ☀️ 32 °C

Dit is deel 2 van de blog over Cahuita NP. Mocht je de eerste gemist hebben, dan moet je even terug scrollen.

We lopen verder door het bos. Het pad blijft de kustlijn van een baai volgen. Daar waar het bos wat opent ziet Esther hoog in de boom een luiaard hangen. Dus die kunnen we ook afvinken. Na ongeveer 10 km komen we bij de ingang van het park in de plaats Cahuita, waar een luiaard op zijn rug op een tak met veel blad ligt te relaxen.

Net buiten het park lunchen we bij een restaurantje en nemen we fajitas, dat is hier vlees zonder wrap met rijst en bonen. De rijst met bonen wordt hier in de Caraïben in kokosmelk gekookt, wat het een zachte smaak geeft.

Na ons bezoek aan Cahuita NP blijven we de rest van de middag in het hotel. Het is erg warm en afkoelen kan het beste in het zwembad. Je blijft dan daarna een tijd merkbaar koeler. Het resort heeft een dertig tal huisjes die in de jungle liggen. Je ziet er veel vogels, apen en een soort capibara's rondscharrelen. Tegen zonsopkomst en ondergang brullen de brulapen, al zie je ze nooit.

Ons huisje heeft een grote veranda waar je in een hangmat kunt luieren of op een bankje kunt zitten. Alles is wel klam en wordt gezien het klimaat nooit droog. Binnen drogen we kleren en zwemkleding onder de fan en airco, dat werkt goed 😊. Aan de achterkant van het resort staat een grote ceiba boom van 600 jaar oud.