• קיוטו -> אוסקה

    May 26, 2023 in Japan ⋅ ☁️ 24 °C

    על המפה קיוטו ואוסקה קרובות אבל הדרך בניהם כוללת 3 רכבות (ובמקרה שלנו 4.. ירדנו בתחנה הלא נכונה🙊)
    אוסקה שונה מאוד מקיוטו - יותר מזכירה בהוויה שלה את טוקיו אבל מאוד מאוד לייט.
    הרושם הראשוני שלנו מאוסקה לא מדהים. היא נותנת תחושה של עיר קצת מלוכלכת (אם בטוקיו לא היה לי אכפת לשבת באמצע הרחוב ולהניק אז כאן זה כבר אחרת). בנוסף אין הפרדה מסיבית בין מעשנים ללא מעשנים כמו שחווינו עד עכשיו.
    יחד עם זאת, הסתובבנו היום בשוק ויש אווירה קצת של קרנבל - דוכנים של חץ וקשת, יריה של פקקי שעם מריבה כדי להוריד חטיפים וכו' עושה אווירה כיפית.
    הלכנו לפארק יפיפה עם אגם גדול ובו צבים, ברווזים, ענפות ענקיות (אחת כמעט הורידה לנו את הראש). בטוח כל הבלאגן יש גם פנינות טבע שקטות שזה הכי כיף.
    בערב עלינו "למגדל איפל" של אוסקה. משם אפשר לראות נוף מהמם 360. עלינו קצת לפני השקיעה וחיכינו עד רדת החשכה - מהמם לראות איך העיר מתקשתת באורות.
    נקודות נקודות:
    1. חניה - יש בנינים שהם רק של חניה.
    2. השירותים - לא יודעת איך לא דיברתי על זה עד עכשיו.. השירותים פה יכולים למלא פוסט שלם. כמעט בכל שירותים (גם כאלה שיש סתם בפארק) יש בידה (לרוב יש נייר וחומר חיטוי ואתה יכול לנקות לעצמך את השירותים) - אפשר לבחור את הטמפרטורה של המים, עוצמת הזרם, סוג הזרם, קולות רקע (לרוב מדובר בקול של מים). כמעט בכל שירותים יש כמה תאים בהם יש מושב בו ניתן להניח את הילד (אם הוא כבר יודע לשבת).
    ומנגד, יש פה גם שירותים יפנים מהסוג השני - כאלו שמזכירים את הודו (בול פגיעה). בשירותים המשלבים גם וגם על הדלת של שירותי הבידה יהיה רשום - סגנון מערבי ואילו על הבול פגיעה - סגנון יפני (אותי זה קצת שיעשע).
    Read more