• Vila Nova de Arousa til A. Escravitude

23 de abril de 2024, España ⋅ ⛅ 17 °C

Turen fra Vila NOA de Arousa til A. Escravitude er ca. 38km, 28 med båt og 10km til fots. Det er kamp om plassen på båten, som tar ca. 30 passasjerer. Det var mye fram og tilbake om vi kom med båten kl. 08.00 eller kl. 12.00. Etter hvert fikk vi bekreftelse på at vi hadde fått plass på båten kl. 12.00. Det ble derfor en rolig morgen og en bedre frokost på en av byens spisesteder, sammen med flere pilegrimer.
    Etter hvert kom vi oss av sted. Passerte gjennom flere felt med flåter, hvor det dyrkes muslinger og østers. Galicia er en stor produsent på verdensbasis, nest størst (tror jeg) etter Kanada.
    Turen tar oss opp eleven Rio Ulla, hvor det er plassert 12 kors (Jesus på korset) opp langs elven. Historien forteller at kroppen til Jakob (en av de 12 disiplene) ble fraktet opp langs elven til byen Padron og videre langs landeveien til Santiago da Compostela. Vi ble også fraktet til Padron, hvor vi tok bena fatt, til Albergue Camino da Veira i A. Escravitude. Det ble noen slitsomme kilometer i solen, en også varm ettermiddag. Et eldre par gjennomfører sin pilegrim på sin måte, innenfor sine muligheter, med en hjemmelaget kjerre - vakkert.
    Dagen ble avsluttet med en dårlig pizzas og noen glass vin i solnedgangen.