• Fuente de Cantos til Zafra

February 25 in Spain ⋅ ⛅ 15 °C

Fra Fuente de Cantos til Zafra er det 26 km gange i et blandet landskap. Dagen startet med 6 grader, tåke og grått vær, som senere utvikle seg til yr. Det er ingen tilrettelagte steder å hvile og å sitte på en kald våt bakke frister ikke. Så det ble stående hvilepauser.
    Etter hvert tok leden oss inn i et jordbruksområde bestående av oliven- og druetrær, dvs. druer er kanskje en busk. Det virker som om vi er ute av området for griseproduksjon, lukten er hyggeligere og skrik og skrål fra griser uteblir. En mer hyggelig vandring. Etter hvert ble været også hyggeligere og solen viste seg fra sin bedre side og varmet en kald kropp.
    Det skjedde ikke noe spesielt på turen, bortsett fra at 26 km med sekk i blandet terreng er i meste laget. Bena syntes å like mindre enn 25 km bedre og 22-23 km ser ut til å være en passe dagsetappe for gamle ben.
    Vi kom etter hvert fram til Zafra og fant et hyggelig utested, hvor vi lesket oss med hver vår øl. Vi var sultene, med etter å ha rådført oss med serveringspersonen (damen) som fortalte at de holdt åpent hele dagen, bestemte oss for å sjekke inn på herberget, ta oss en dusj og så gå ut for å spise. Det damen fortalte stemt, restauranten var åpen, men kjøkkenet stengt. Stengt fra 16.00 til 20.30, som alle spisesteder i Zafra. Selv livet på en pilegrimsreise har sine utfordringer, men etter hvert fikk vi mat i kroppen.
    Herberget var en plass for seg selv. Et gammelt kloster, drevet som herberg, kaldt og mørkt. Det ble en kald natt som ikke ble bedre av at Oswald snorker mye og høyt.