• Hanoi !

10 Kasım 2024, Vietnam ⋅ ☀️ 31 °C

Prispeliiii! Vrvež Hanoja se začuti že na letališču. Vse teče lepo in hitro, gospod mi sploh ne preveri vize in samo poštamplja passport, adijo next. Moj ruzak je zunaj že v prvem krogu po tekočem traku, kar na letaliscu mi uspe zrihtat eSim in dvignit prve Vietnamske donge! Hecni so, 1€ je enak 27101,67 vietnamskih dongov😁. Do centra se podam kar z avtobusom, stoji direkt pred izhodom in za uro in pol vožnje kasirajo 1,6€. Voznja je bila v resnici prekrasna, malo po avtocesti malo po hanojskem predmestju, a jaz sem kar kinkala na poti😴.
    Najdem hostel, moja soba je v petem nadstropju po ozkih stopničkah, spominja na Pariz! Posteljica luštna, evropejski štekerji in pa svoj osebni ventilatorček. Najbolj kjut je rooftop, slikica 4&5.
    Hiter tuš in grem malo raziskovat. Lokacijsko sem v cistem centru, vse mrgoli in vrveži, mesto je glasno, vendar ne moteče. Šetkam in iščem večerjo. Po dobri uri naletim na neko vegi restavracijo, kjer si narocim veganski Pho 🍲, ki res paše po dnevu in pol potovanja. V lokalu sva dva, jaz in gospod srednjih let, s katerim hitro začneva klepetati. Rafael iz Nemcije evropejsko poletje preživi v Minhnu, kjer vodi kolesarske turistične oglede. Ko se zacne jesen pa za pol leta pobegne v tople kraje. Mi je že priporočil mali odmaknjen otoček na Tajskem!
    Okumaya devam et