• Proti Nghĩa Lô

2024年12月7日, ベトナム ⋅ 🌫 17 °C

Ob sedmih je bilo še cisto megleno, spakiram, privežem robo na prtlažnik in grem v center Moc Choua, iskat mehanika, ki mi bo zamenjal olje🏍️. Prevoženih je namreč že čez 1100km! Lin iz Cao Banga je rekla, na se med 1000 in 1200 menja, saj so njihovi motorji res v dobrem stanju in večkrat ni potrebno.
    No prišel je čas, vozim se gor in dol, dva me zavrneta in usmerita do soseda, ki to dela.
    Gospodu s prevajalnikom povem, da rabim zamenjat olje, mi da dva različna za zbirat. Hitro fotko pošljem Lin, ki vpraša njene fante.
    Proces je ubistvu ful hiter, pod motor se nastavi en ajmrček, odšraufa se en ventil in počaka cca 3min, da ven steče vso olje.
    Potem gospod spodnji vijak zavije nazaj, in na zgornji strani odvije enega podobnega, v katerega z lijem vlije novo olje.
    Sem ga imela namen prosit, pa že sam od sebe naolji še ketno!
    Podam se na pot in iz vseh strani me obdajajo meglice, nič ne vidim😶‍🌫️počasi sledim poti in čez ene pol ure se mičkeno izboljša. Čez še pol ure pa že posije sonček🤩
    Na 1/3 poti me čaka prečanje reke! Sem mislila, da bo to nek večji trajek za avtomobile, pa me pri okencu usmerijo do enega gospoda z zarjavelo ladjo v kotu🧐vprašam, a je še kaksna opcija in itak ne razumejo. Rečem ajd, pa dejmo, z gospodom se zdilam za ceno in že počaaaaasi zapeljem na njegovo barčico.
    Zaštartava, samo jaz in kapitan in moj motor, ki ga premetava desno levo… si ga ne upam spustit, ker me resno skrbi, da se bo prekucnil… ko se valovi malo umirijo si drznem mal pofotkat😝
    Na drugi strani poračunam in po polžje spet zapeljem čez tisto rampo na rešetkast pomol, mal se mi noge tresejo hahh….
    Še slaba ura vožnje preden se ustavim na kosilu in kavi, well deserved😅
    もっと詳しく