• Jang & water cave

January 11 in Laos ⋅ ☀️ 24 °C

Gremo na izletk☀️
    Prvo do dveh jam, ena na vrhu skale s budističnim templjem in druga, ki se imenuje “water cave”, skozi katero teče reka!
    Plan je obiskat obedve, potem pa šibat, da ujamemo zahod!
    Vožnja je super, po sonču skozi palme. Plačamo vstopnino manj kot en evro in že plezamo po stopnicah proti vrhu, kjer nas čaka prva jama. Je večja, kot sem mislila, potka vijuga med stalagniti in stalagtiti, do majhnega balkončka, ki visi iz skale! Prelep razgled na reko in hitre ladjice, ki s turisti šibajo mimo.
    Druga jama nas prijetno preseneti! Čista modra voda teče skozi odprtino, znak piše, da je dolga kar 250m! Za jamo, ki je pol pod vodo, se mi zdi kar veliko.
    Vidimo napihnjene obroče in Sam jih najprej testira. Ker je stvar malo majava se odločimo pustit elektorniko in vse pomembne stvari zunaj na suhem, zato žal nimam nič slikic iz notri.
    Omg, kakšna kul izkušnja! Z vrvico, ki je speljana ob robu stene, se vlečem proti toku notri v jamo. Za prvim vogalom se stene dvignejo in skozi odprtine v stropu sonček meče svetlobo na prelepo modro vodo! Potem reka odvije stran od svetlobe, globoko nekam med skale. Počasi izgubljamo vidljivost in izkušnja je res unique, s tem da smo mi trije čisto sami, čofotamo v temi v topli vodi sredi jame😅.
    Ker se res nič več ne vidi, se odločimo obrnit nazaj in šibat proti zahodu!
    Fotke so samo od zunaj ampak ohhh kako je bilo lepo notri!