• Thakhek loop, day 1

January 27 in Laos ⋅ ☀️ 21 °C

Štart nove motoristične odprave! Rentam spet malo manjši semi avtomatik in se podam na pot. Sonček je zunaj, uživam v prvih kilometrih in neskončnih štantih z lubenicami na robu mesta! Na prvi destinaciji, lušntnemu jezercu, začne orrrrnk pihat. Ker je bilo prejšnje dni skos noro vroče sem spakirala od toplega dve majci z dolgimi rokavi in jopico, pa me je itak takoj prepihalo skozi bombaž💨.
    Odločim se obrnit nazaj in odpeljat tistih 17km nazaj do hostla, kjer vem da me na dnu ruzaka čaka vetrovka. Smart move, sicer me prikrajša za eno uro, vendar veter se nič ne umiri. Ubistvu ratuje vse hujše… Razgledi so res lepi, večinoma cesta vodi skozi polja, od daleč se vidi hribčke. Vmes eno zeleno riževo polje🌱.
    Najlepši del dneva je brez dvoma Pha Katai Viewpoint na ene pol poti! Parkirišče pod hribom, potem pa 15min vzpona po ornk vprašljivih železnih stopnicah…res, vsak korak moraš gledat pod seboj saj je na določenih delih tudi kar visoko in vse skupaj se malo maje🫠.
    Ko prilezem na vrh izgleda, kot da sem na drugem planetu. Špičaste črne skale, zanimivi bodičasti kaktusi🌵! Razgled na prevoženo pot. Res res lepo, kar nekaj časa stojim in občudujem!