• Pepper farm

February 26 in Cambodia ⋅ ☀️ 31 °C

Kampot peppercorn farm!
    Kampot je znan po posebni sorti popra, ki je zavarovana pod imenom, tako kot je recimo Champagne!
    Odpeljala sem se slabe pol urce do male kmetije, kjer imajo več hektarjev velik nasad popra. Ponujajo brezplačno vodeno turo okoli kmetije, z razlago o zgodovini, procesu pridelave, postopku prodaje itd.
    Našo turo je vodil starejši gospod iz Nemčije, ki je prostovoljno delal na kmetiji, skupaj s par puncami!
    Pokazal nam je nasad, razložil, da prva tri leta popra nič ne pobiraš / vržeš stran pridelke, z namenom, da se najprej okrepi rastlina sama, dobi močne korenine.
    Iz istega popra nastanejo vsi različni,, zelen, črn in bel, razlika je o času na soncu in kasnejši obdelavi.
    Peljal nas je tudi do gospe, ki sortitajo suh črni poper. Svaka čast njim, carice! 🙏Pregeldajo vsak mali bobek, iščejo nepopolnosti in ‘napake’!
    Potem smo imeli tudi en ‘tasting’, jaz ki res nisem ljubiteljica popra sem se morala prav mal silit hah… tako da nisem najboljši kritik😅
    Mi je bil všeč zadnji, sušen in pražen črni poper v soli, ki je bil mal hrustljav in velik bolj nežen od ostalih… pa zelo slan, kar je prevladalo od okusa samega popra😇.