• Kratié

4 Mac, Kemboja ⋅ ☀️ 34 °C

Luštno mestece ob Mekong reki🦦.
    Dopoldne sem našla pralnico in dala oprat 2kg cunj! Potem sem v homestayju vzela kolo in se odpeljala do centra mesta, približno kilometer in pol stran. Ob reki se lahko držiš makedamske poti skozi malo naselje, preden se ta pridruži asfaltirani cesti, ki pelje potem naprej naravnost proti severu. Ob reki je speljana široka peš pot z mnogimi klopicami! Nekaj, kar redko kdaj vidiš na tem koncu sveta😅.
    Tale homestay je eden najbolj prikupnih, kjer sem bivala na celotnem izletu! Simpatičen mlad lastnik, z malim sinčkom in nosečo ženo! Polno visečih mrež, skupnih prostorov, osvetljenih zunanjih miz, čist wc in prostorna kopalnica s šamponi za skupno uporabo& celo zastonj re-fill pitne vode (ponavadi moraš za to plačat ekstra)!
    Ker je mičken umaknjen od centra imajo na razpolago kolesa za izposojo, kar je super opcija za raziskovanje okolice🚲!
    Prvo dopoldne sem šla raziskat mesto, se zapeljala skozi tržnico, čist ponesreči najdla vegansko lokalno restavracijo z odličnim miso ramenom!
    Ob treh sem se vrnila v hostel, ker sva bili z eno nemko zmenjeni, da greva skupaj prečekirat, če so res delfinčki v Mekong reki…
    Baca lagi