- Mostra viaggio
- Aggiungi alla lista dei desideriRimuovi dalla lista dei desideri
- Giorno 185
- lunedì 12 maggio 2025 09:52
- ☁️ 26 °C
- Altitudine: 643 m
IndonesiaKemendangun7°16’36” S 110°9’0” E
Waterfall trip🌴

Izletekkkk☀️.
Vozimo se do zadnje vasi severno or Temanggunga, vas iz katere je Hardijeva žena Thia!
Vožnja je preprosto čudovita!!! Picturesque res🏞️🌴…
Šli smo na pohod, Hardi je rekel, da je ene 20min dol po klancu do reke, in začetka enega slapa. Vse je bilo zelo spolzko, saj vsak dan vsaj enkrat dežuje, tako da smo šli počasi. Ko pridemo do reke, pa Hardi reče, mah, dejmo prečkat in nadaljevat. Tako da smo si zavihali hlače in prečkali reko. Po tistem je pot poslala cel obstacle course! Kamni, skakanje od skale na skalo, plezanje po koreninah, eni predeli v rikverc dol, z oporo bližnjih dreves… vse smo bile blatne in prešvicane🤣.
Ko se le spustimo do dna slapu se hitro vržemo v vodo!
Mamo lih 5 min počivanja na kamnih in občudovanja tropskega gozda, ko se naenkrat oblaki nad nami stemnijo in začne grmeti… o ouu…
Blisk in strela in DEŽ ⚡️⛈️!
In to ta ornk naliv. V minuti je bilo vse mokro in hitro smo nabasali ta pomembne stvari v Alinin edini waterproof ruzak. Kaj čmo? Jah, gremo nazaj.
Po nalivu plezamo rikverc nazaj gor… če je bilo prej že vse spolzko je zdaj ekstra level. Vsi smo itak premočeni celi, ni kotička, do katerega voda ni prišla😆.
Ko pridemo do pol poti je reka dvakrat višja kot je bila prej… Tam, kjer smo prej prečkali, zdaj voda dere👀
Hardi najde nov spot ampak je bilo kar scary prečkat. Voda do kolen z izredno močnim tokom, prečkat ene 4 metre… ampak je vsem uspelo🤘 in potem je bil sam še ta ‘izi’ del nazaj do vrha.
Celi premočeni in umazani, vendar nasmejani do ušes, smo se nalimali nazaj pri Thiji za kosilo. Se nas je usmilila in nam zrihtala suha oblačila od njenega brata (saj so bile naše rezerve seveda v naših ruzakih, ki pa so bili celi premočeni).
Počasi smo se ogreli ob kosilu in toplem čaju🫖.
Vožnja nazaj je bila izredno zabavna! Ustavili smo se za quick photoshoot, potem pa je Hardi za nas našel enega pajka, saj smo cel dan navdušene s prsti kazale na vsakega, ki nam je bil na poti. Lagano jo (veliki so vedno gospodične🤭) je vzel iz bananovca in jo odložil med naša naročja!
Sledil je nov photoshoot, tokrat z 🕷️🕸️! Ime smo ji dale Bernie in z nami se je peljala celo uro nazaj, na vrhu strehe Jeepa!Leggi altro
😲
🫶
Viaggiatore
Pa vi to kar po brezpotju! Uf... Čist v džungli !