Perdana Botanical Gardens
7 April 2023, Malaysia ⋅ ☁️ 33 °C
Lušten sprehod, bi bil pa še malo bolj lušten če nebi bilo 34°C (felt like 40🥵).
Zadnja noč v KL
7 April 2023, Malaysia ⋅ ☁️ 27 °C
Kako hitro je šlo zadnjih pet dni mimo😮.
Za zadnji večer sem šla na en kratek sprehod do bližnjega nočnega marketa, kjer sem si za večerjo privoščila Sticky rice with mango 🥭. VBaca selengkapnya
KLIA
8 April 2023, Malaysia ⋅ ☁️ 27 °C
Pa sem spet nazaj na letališču:).
Kuala Lumpur Re-cap
8 April 2023, Malaysia ⋅ ☁️ 28 °C
1. Ulica pred hostlom, kjer v mesecu ramadana ob mraku vsak večer zaživi nočni market s hrano.
2. Tina iz Nemčije, ki me je seznanila z najboljšo vegansko 'restavracijo' v KL
3. Ta originalBaca selengkapnya
Kuching
8 April 2023, Malaysia ⋅ ☁️ 27 °C
Pristala in si hitro zrihtala taksi za 12 Rinngitov (3€) do hostla. Prvi vtisi: luštno zelo zeleno mesto, hostel poln prijaznih ljudi s katerimi smo šli skupaj na večerjo.
Orangutan sanctuary
9 April 2023, Malaysia ⋅ ☁️ 31 °C
Zavetišče in rehabilitacijski center za orangutane🦧.
Orangutani tu so bili v večini rešeni iz ujetništva, kjer so jih lastniki zanemarjali in imeli kot ljubljenčke, ali pa so utrpeli hujšeBaca selengkapnya
Sončni zahod by the waterfront
9 April 2023, Malaysia ⋅ ⛅ 28 °C
Prelep večer s prelepimi ljudmi.
Gremo v Baku Nacionalni Park
10 April 2023, Malaysia ⋅ ☁️ 30 °C
Se odpravljamo na dvodnevno ekspedicijo v Baku nacionalni park. Počakamo avtobus na pločniku, ki naj bi vozil vsako uro, in za 1 ringgit dobimo prevoz do vstopne točke v nacionalni park. Tam kupimoBaca selengkapnya
Baku Nacional Park
10 April 2023, Malaysia
Brez besed.
Pripeljejo nas basically na privat resort, kjer dobimo svojo sobico z verando. Gospod na recepciji nam na zemljevidu označi različne hiking poti in nam želi veliko sreče!
Od tam jeBaca selengkapnya
Trail 5&6
10 April 2023, Malaysia ⋅ ☁️ 29 °C
3 urce pohajkovanja, neskončno norih razgledov.
Night hike
10 April 2023, Malaysia ⋅ ⛅ 28 °C
Za 15 ringgetov smo šli ponoči na voden pohod in videli kar nekaj malih živalic. V množini so bili to različni insekti, npr. stonoge, pajki, črički, mravljice in termiti, pa tudi bele žabice,Baca selengkapnya
Hike 10
11 April 2023, Malaysia ⋅ ⛅ 29 °C
10km dolg trek, z Nickom sva se ga lotila okoli 10ih in zanj rabila približno dve uri in pol. Osupljivi razgledi, prečudovita narava. Proti koncu krožne poti sicer pogosto srečaš znake, !pazi,Baca selengkapnya
Pa gremo nazaj😢
11 April 2023, Malaysia ⋅ ☀️ 29 °C
Terima kasih, Bacu❤️.
Fish market
11 April 2023, Malaysia ⋅ ☀️ 31 °C
Ko čakamo na avtobus si ogledamo še lokalne ribje tržnice ob cesti. Imajo vse možno, od rakcev do morskih psov.
Road trip
12 April 2023, Malaysia ⋅ ☁️ 30 °C
Za 50 Rinngitov rentamo motorčke in se podamo na izlet do severnega dela Kuchinga, do nacionalnega parka Santubong. Enourna panoramska vožnja skozi tropski gozd nas je pustila brez besed.
Budaya Sarawak
12 April 2023, Malaysia ⋅ ☁️ 29 °C
Pripeljemo se do najbolj oddaljene točke 'polotoka', od tu naprej motorji niso več dovoljeni. Se parkiramo in naredimo kratko šetnjo do plaže, kjer si privoščimo hladno pijačo. Finn in NicoBaca selengkapnya
Waterfall hike
12 April 2023, Malaysia ⋅ ⛅ 29 °C
Fantje so hoteli splezati na najvišji vrh v Kuchingu, ki bi terjal 800 višinskih metrov in 8 ur hoje... Za moje dobro so nam pri vhodu sporočili da smo bili prepozni (zadnji vstop je ob dvanajstih)Baca selengkapnya
Sončni zahod na plaži
12 April 2023, Malaysia ⋅ 🌙 29 °C
Po dolgem dnevu prevažanja in sprehajanja se vsi prešvicani vrnemo na plažo, kjer s hladnim pivcem v roki ujamemo sončni zahod. Še hitra večerja in šibamo nazaj proti hostlu.
Super zaključekBaca selengkapnya
Kuching ➡️ Sibu
13 April 2023, Malaysia ⋅ ⛅ 32 °C
Naša skupinica se je danes malo zmanjšala, Italijan Nico bo ostal še par dni v Kuchingu medtem ko se Finn, Grant in jaz pomikamo proti Sibu, novim avanturam naproti. Čaka nas osem urnaBaca selengkapnya
Se vozimo
13 April 2023, Malaysia ⋅ ⛅ 34 °C
Par postojank na poti, na eni sem celo dobila ocvrt tofu na palčki s sweet chilli omakico🤤🍡.
Vožnja je bila zelo prijetna in minila hitro, avtobus je bil napol prazen, tako da smo se lahkoBaca selengkapnya
Sibu
13 April 2023, Malaysia ⋅ 🌩️ 27 °C
Pozno popoldne se primajamo v Sibu, šibamo v hotel, ki je 5 min stran in že smo na lovu za večerjo.
Finn na spletu najde nek Hawker center, do katerega peš pridemo z veliko prečkanja busy cestBaca selengkapnya
Sibu➡️Kapit
14 April 2023, Malaysia ⋅ ⛅ 25 °C
Zgodnji jutranji avtobus do Kapita, kjer nas čaka Johnny, naš vodič za dan in pol.
Še precej zalimani smo na postaji ob 6.45, da imamo čas za hiter zajtrk; jaz sem vzela Red bean Bao in paBaca selengkapnya
Prigrizki na poti
14 April 2023, Malaysia ⋅ ☁️ 28 °C
Med vožnjo se parkrat ustavimo 'sredi ničesar', kjer si hitro najdemo prigrizke za na pot. Res se najde veliko!
Od zelenjavnega Bao buna, do kislih malih zvezdnih sadežev in milijonov sladkarij.Baca selengkapnya
Kapit
14 April 2023, Malaysia ⋅ ⛅ 30 °C
Evo nas! Po ene dobrih sedmih urah vožnje skozi prečudovit tropski gozd končamo v Kapitu, majhnemu a zgodovinsko zelo pomembnemu mestu Sarawaka. Najprej gremo na kofe, kjer nas že čaka Johnny.Baca selengkapnya
Fort Sylvia
14 April 2023, Malaysia ⋅ ☁️ 32 °C
Johnny nas je najprej peljal pogledat muzej zgodovine Iban ljudstva, ki so bili včasih lovci na glave, dobesedno. Svojim sovražnikom so glave odrezali in lobanje obešene po hišah pustili še večBaca selengkapnya

PelancongUau, lepo! 😍