V Malezijo grem!

O nekaterih dopustih sanjamo več let, kateri pa se zgodijo dokaj spontano. Moj izlet v Malezijo spada bolj v drugo kategorijo!
Priznam, da pred nakupom letalskih kart najverjetneje na zemljeviduЧитать далее
Prvi nakupi

Brez Lonely Planeta pač ne gre🤷.
Pakiranje

Zdaj gre pa zares🤗!
Jutri ob 8.55 bom že v zraku, toplim krajem nasproti.
Pa pejmo

Zgodnje vstajanje in zadnje pregledovanje, a imam zares vse. Spijemo še kavico potem pa z atijem že odrineva proti Brniku.
Off we go🛫

Z eno urno zamudo se podamo nad oblake.✈️☁️☄️
Istanbul Airport

Varno smo pristali v Turčiji, kjer me čaka en doooolg postanek (kar 13 ur).😮💨
Prve tri ure so hitro minile, malo sem brala, malo šetkala naokoli, malo brala o Kuala Lumpurju in planiralaЧитать далее
Zabijanje cajta

Gremo

Prispela v Kuala Lumpur

Po skoraj 10 urni vožnji z letalom, ki se je noro vlekla, pristanemo v tropski Maleziji! Iz okna nor pogled na nasad palm 🌴, še nikoli prej jih nisem videla toliko na kupu😍. Celo letališčeЧитать далее
Vožnja do centra

Eno urna vožnja nas je odpeljala od neskončnih palm do betonske jungle. V centru se ful dogaja, bo treba it v miru na sprehod vse pregledati.
Javni prevozi so me malo zmedli, nič ni ravno naЧитать далее
Prvo jutro

Jet lag me je celo noč zbujal, ob osmih, ko sem končno dobro zaspala, pa se je budilka že začela oglašati.
Vstanem, se preoblečem, zobke umijem, pripravim na dan, in že hočem odrinit, paЧитать далее
Batu caves Pt. 1

Ta Hindu tempelj se nahaja na obrobju KL in je največje Hindujsko svetišče v Maleziji.
Sestavljajo ga tri glavne jame in nekaj manjših, do katerih turisti žal nimamo dostopa. 'Streha' glavneЧитать далее
Batu caves Pt. 2

Znotraj jam je prijetno hladno in pocutiš se, kot da bi vstopil v junglo.
Odprt strop, kamnite stene iz katerih raste zelenje in plezajo opice. Polno tudi stalagnitov in stalaktitov, ker nobena jamaЧитать далее
Šetkanje naokoli

Moji sopotniki so šli nazaj v hostel, jaz pa še na eno šetnjo, iskat kaj za pod zob in kafe. Ledeno kavo sem si DIY naredila kar sama v 7-elevenu, s kombinacijo hladne črne kave v piksni inЧитать далее
KL tower

Najvišji stolp v Maleziji in sedmii najvišji na svetu, KL tower sega 421 metrov visoko😵.
Se počutiš res miceno spodaj.
Iskanje mal'ce

Večerni sprehod

S skupinico iz hostla smo se podali na happy hour v enega izmed barov, pri katerem ima lastnik hostla veze, tako da smo malo bolj poceni pili. 🍻🍹
Za dva mojita 10€, ni ravno poceni, so pa biliЧитать далее
Square time shopping mall

Smo šli pogledat, a so govorice o rollercoasterju znotraj nakupovalnega sredušča resnične. So.
The Patronas Twin Towers

Najvišja dvojčka na svetu, za dostop do razgledne točke je potrebna rezervacija vsaj 14 dni prej. Mi smo si ju ogledali raje od daleč, iz KLCC parka. Par dobrih fotk je ratal.🤪
Lunch time🍜

Sweet veggie. Vegetarijanska avtentiča azijska restavracija, kjer za noro nizke cene dobiš noro dobro hrano. Mee Soup in Mock meat Bao bun skupaj za 10.5 Ringgitov, cca 2€. Odlično, v prihodnjihЧитать далее
Pasar Malam Taman Connaught

Nočni market, ki je odprt samo ob sredah. Že okoli šestih se nabere na stotine ljudi, večinoma domačinov, ki pridejo na sprehod po najdaljšem trgu v Kuala Lumpurju, ki je dolg kar 2km.Читать далее
Islamic arts museum

S puncami iz hostla smo si šle pogledat malo zgodovine muslimanske religije pred obiskom mošeje.
Federal Territory Mosque

Nora izkušnja.
Prišle smo do vhoda v moskvo, kjer so turistom zastonj posojali oblačila, bi katera smo se iz spoštovanja religije in njenih pripadnikov preoblekle. V ohlajeni in z vodoЧитать далее
Sprehod po China Townu & večerja

Hiter sprehod do China Towna, saj nas je po poti ujel dež. Malo smo se pošetkale, vendar ker smo bile vse lačne, hitro iskale nekaj za pod 🦷.
Čisto ponesreči naletimo na noro kulsko veganskoЧитать далее
Thean Hou Temple

Budistični tempelj, malo izven čistega centra. Čisto nasprotje včerajšnje mošeje, v najboljšem smislu. Čudovito je videti tako veliko različnih religij, ki sobivajo v sožitju in spodbujajoЧитать далее