• Dag 5 : Dayville - Crane

September 8 in the United States ⋅ ☁️ 24 °C

De ochtend begon weer lekker vroeg dus verkende ik het stadje en deed wat geocaches. We ontbeten bij ons verblijf "The fish house inn", helaas zonder goeie koffie.

Verder bracht de dag weer een eindje rijden tot Crane. We starten met een bezoek aan de Condon Paleontology center, boeiend met een filmvertoning die echt goed duidelijk maakte vanwaar alle kleuren en veranderingen en fossielen komen. Je kijkt ineens met een andere blik naar al die rotsen ;) Toen ging de zoektocht verder naar koffie, met natuurlijk onderweg nog wat geocaches (van aan riviertjes tot afgebrokkelde bruggetjes - we kwamen vanalles tegen). In John Day een koffiehutje gevonden dus erna konden we gaan lunchen. We stopten bij een super leuk state parkje met riviertje, een massa picknick tafels en heerlijke propere toiletten (we hebben ze al heel anders meegemaakt) en deden ook naar nog een wandeling naar een geocache.

Daarna richting eindstation met een stop in Burns (terug een lokaal stadje) waar we bijna een auto-ongeluk hadden (maar er door de goede uitwijk skills van Dries niets gebeurd is). We blijven ook maar teenslippers voor dries zoeken, zonder succes. Het laatste half uurtje ging naar Crane. Daar verblijven we in een hele mooie kamer met een prive tub voor spring water, maar nog leuker is de grote vijver gevuld vanuit de spring. Helaas is het lekker warm buiten en is ook het water lekker warm (tis een hot spring 🤭) Wat ook wat ongelukkig was is dat onze kamer niet gepoetst was.. hierop kreeg ik de glamping tipi aangeboden, heel gezellig maar Miesel wil een badkamer en airco! Na veel 5'en en 6'en zijn ze aan acute schoonmaak begonnen en konden we er na een uur toch in (met een refund). Ondertussen was het alweer tijd om te gaan eten (tijd vliegt hier!) Dus terug naar het stadje en Ed's Grill.. een echte truckers restaurant waar Dries zich helemaal thuis voelde!

Met een lekker stuk red velvet (van 1200 kcal) dat klaar sta op onze kamer als midnight snack, springen we nu de hot spring in onder het maanlicht!