• Dag 12 : Prospect - Jacksonville

15 September, Amerika Syarikat ⋅ ☀️ 28 °C

Na een nachtje in onze schuur gingen we naar ons eerste (en enige) nationale park in Oregon (er zijn dus wel veel state parks) namelijk : crater lake. Een meer gevormd door een vulkaan die 7700 jaar geleden is uitgebarsten en daarop ingestort en vervolgens door de massa sneeuw gevuld met super helder water. Het water zou een van het zuiverste op aarde zijn aangezien er geen rivier in of uit gaat (en mijn haar is idd wel heel zacht nu 😉).

Normaal kan je de hele krater rond rijden, nu is er een stukje dat herstelt wordt. Dus we kozen een stuk te bollen, te sight see-en en de 'zwaarste' wandeling van het park te doen namelijk van de kraterrand naar beneden tot het meer. Op zich maar 3,5km maar dus wel een paar 100'en meters naar boven en naar beneden. Eenmaal beneden was het meer zeer aanlokkelijk om in te plonzen met een heerlijke (gemiddeld) 12°c. Twas ook de moment want het pad (en de enige legale weg tot het meer) gaat dicht tot 2029. Ook ons boke aten we daar op, alleen kregen we toen bezoek van een kleine chipmunk die vooral de boter wou pikken! We sloten ons bezoek af met een zeer Amerikaanse - we have the best crater lake in the world-achtige film in het visitor centrum.

Onderweg naar Jacksonville stopte we nog langs de kant van de baan voor 2 hele coole plekken! Het ene was de rivier die de rotsen helemaal had uitgesleten en de andere was de rivier die ineens onder de grond weg ging en dan weer komt piepen, zeer wilde stukken maar de rivier noemt dan ook rogue river. Tis zowat een natuurlijke wild waterbaan! En tussendoor zat er ook nog een waterval tussen ;) Et voila, zo zat onze goedgevulde dag er na een walmart avondmaal er ook weer op!
    Baca lagi