• Kell Nielsen

Familen Nielsens rejse

Et 70-dags eventyr af Kell Læs mere
  • Kohai park

19. januar 2018, New Zealand ⋅ ☀️ 25 °C

En dejlig park med flere forskellige lege ting. Drengene elskede den, lige indtil Louis skulle prøve the flying Fox. Han mistede grebet, faldt ned på nakken og skrabede ryggen voldsomt.
    Vi tog på hospitalet og fik Louis tjekket. En lettere hjernerystelse, men ikke alvorligt. Louis havde små hukommelses problemer.Læs mere

• Vintage weekend

22. januar 2018, New Zealand ⋅ 🌧 20 °C

Fordi vi ville passe på Louis blev vi en dag mere. Det passede med at der var veterantræf og marked.
    Vi tog ind til byen og gik rundt.
    Vi så mange fede biler og lyttede til country musik. Hjemme igen var der tid til 2 pool ture. Vi slappede af og nød solen.Læs mere

• Afsted mod Hawera

22. januar 2018, New Zealand ⋅ 🌧 20 °C

Vi vågnede stille og roligt. Spiste morgenmad, pakkede sammen og gjorde os køreklar.
    Vi ville stoppe i Hawera og se et museum og måske Mount Egmont.
    Afsted kørte vi og stoppede et par steder,
    Museet var en gennemgang af nogle udvalgte NZ historier fra lokalområdet.
    Det var super spændende.
    Der var også en lille sejltur, som viste hvordan de handlede og arbejdede med hvaler. En sanseoplevelse.
    Bagefter kørte vi til Stratford og overnattede i Egmonts skygge. I byen har de et klokketårn med musik om Romeo og Julie.
    Det regnede, stedet havde en overdækket pool og tv rum. Roligt sted.

• Afsted mod Tapau

22. januar 2018, New Zealand ⋅ 🌧 20 °C

Vi skulle videre. Handlede i New World og kørte så afsted på the forgotten World highway 43. Et stykke af vejen var med grus og den snoede sig rundt om bjerge og op og ned gennem dale. Mange får og køer.
    Midtvejs var der en by, som havde udråbt sig selv til republik - vi stoppede også ovenover regnskyen.
    Stoppede ved Kiwi holiday - det mest nedslidte sted indtil nu.
    Regn og atter regn.

• Reids Farm - huka falls

23. januar 2018, New Zealand ⋅ ☀️ 23 °C

Kørte fra Turangi mod Taupo. Kørte langs søens vestkyst og endte fint inde midt i byen. Stoppede og kiggede.
    Kørte mod Huka Falls og tilbage til spa park.
    Overnattede på en freedomcamp - Reids Farm. Den ligger lige mellem floden og en motorvej. Hyggede os i regnvejr og fik god mad.Læs mere

• Taupo

25. januar 2018, New Zealand

Det bedste sted indtil videre. Fede faciliteter og den største pool. Den var opvarmet af de varme kilder og holdt temperaturen på 25,1 hele tiden. Drengene var i vandet så meget som det lod sig gøre. Man kunne nemlig se film på storskærm, mens man lå i det varme vand. De havde også en kunstig hule med et fire meter dybt basin.Læs mere

• Hobbiton

28. januar 2018, New Zealand ⋅ 🌙 21 °C

Endelig kom dagen. Vi skulle besøge Hobbiton. Stedet hvor the shire Movie set blev optaget. Vi kom i god tid og sad og kiggede på folk. Brugte god tid på at kigge i souvenir butikken. Spiste noget god mad og slappede af.
    Kl 12:40 stillede vi op i kø og blev kørt ud over engene, i bus, til det sted, hvor hobitbyen lå. På vejen fik man på en kort video fortalt lidt om stedet og hvordan hele tilblivelsen var. Noget om Alexander Farmen og familien Russel.
    Vi kørte til en plads og gik via en smal grussti gennem en hæk og vupti. Så var man i Hobbiton. Superfed oplevelse, med gode små historier og anekdoter fra optagelserne og fra filmene. Genfortalt med små henvisninger til scener i filmen.
    En meget varm dag som sluttede i the green Dragon Inn og en lille forfriskning.

• Ian og Nicole Mackie

29. januar 2018, New Zealand ⋅ ☀️ 28 °C

Vi kørte fra Hobbiton direkte til Hamilton og fandt adressen til Mackie. De havde holdt BBQ fordi deres ene datter fyldte 33. Vi kom og fik lidt rester, brugte deres pool og lånte en seng for natten. De er super søde og meget gæstfrie. Drengene elskede især deres gyldne labrador Apple
    Deres hus er selvforsynende med det meste og økologiske grøntsager direkte fra haven til bordet. De var skønt at sove i en rigtig seng. William kom kl 0529 og sagde nu var han sulten.

• Waingaro

29. januar 2018, New Zealand ⋅ ☀️ 28 °C

En hot spring midt i bjergene pg mellem træer. Vi kørte afsted og pludselig midt i ingenting var der to store svømmebassiner og to vand rutche baner.
    Der brugte vi nogle timer før vi kørte til kysten.Læs mere

• Raglan

29. januar 2018, New Zealand ⋅ ☀️ 28 °C

Vi ankom til Raglan midt på dagen og det var smaadervarmt. De to drenge sov, mens Louis og jeg fandt tv stuen.
    Vi gik en tur gennem byen og så på butikker, hvilket varede ganske få minutter, da det kun et kort strøg med mad butikker og enkle souvenirs. Der var tilgengæld flere barer, som reklamerer med levende musik senere.
    Stranden var fyldt med lokale der hovedkuls sprang ud fra gangbroen og ned i det dejlige vand. Stranden havde sort sand, som kom fra vulkanske aflejringer.

• Kiwi, redwoods

31. januar 2018, New Zealand ⋅ ☀️ 21 °C

Vi tog det stille og roligt. Handlede i countdown, spiste sen morgenmad, og tog så ud til Rainbow Spring, hvor de arbejder med at genetablere kiwi bestanden. Den har været truet og det er så småt ved at vende. Derefter kørte vi til redwoods og topmanager til pladsen for at spise aftensmad og så uge. Ud i redwoods og se skoven belyst om natten.Læs mere

• Tamaki

1. februar 2018, New Zealand ⋅ 🌧 20 °C

En regnvejrsdag begyndte. Vaskede tøj og hængte det i bilen. Kørte rundt i byen og så varme kilder og butikker.
    Blev samlet op kl 15:55 for at køre til et Maori show. Familien Tamaki har siden 1989 haft en drøm og vision om at få den oprindelige Maori levevis gjort kendt.
    Det regnede, men det var en fed oplevelse og vi så danse og hørte sange. Kell prøvede en Haka.

• Amy

3. februar 2018, New Zealand ⋅ ☀️ 21 °C

Besøgte Amy Garrison i Papamoa.
    Dejlig familie med 7 børn.
    Vi tog til Tauranga hvor vi gik langs kajen og så open air movie. Ninjago LEGO.
    Deres kirke CURATE stod for det og vi fik pølser og brød samt en dejlig aften med film og hygge i det friske vejr. Det sluttede med regn, men vi nåede at få slutningen med.
    Vi sov i deres indkørsel og det var rigtig fint.

• Amy og curate picnic

4. februar 2018, New Zealand ⋅ ☀️ 19 °C

Vi overnattede hos Amy og Jonas Garrison. Vi sov i bilen mens den stod i deres indkørsel.
    Det var koldt om natten.
    Vi sad og snakkede hele dagen.
    Drengene hoppede i poolen og kørte på gokart.
    Kl 15:30 kørte vi afsted til en lovsangs picnic med deres kirke. 6 blev døbt. Solen skinnende og vi havde det rigtig hyggeligt.
    Spiste pølser og brød, popcorn, candy floss og der var hoppeborg og en flod med vand.
    Drengene hoppede rundt på klipperne i floden og spiste al det candy floss de kunne komme til.

Senere overnattede vi bag et toilet på en parkeringsplads ved Omokoroa. Om morgenen blev vi vækket af de kommunale arbejdere som anvendte toilettet tidligt.

• Hahei beach

6. februar 2018, New Zealand ⋅ ☀️ 19 °C

Den fedeste strand oplevelser. Vi gik 60 min fra parkering til Cathedral Cove - brugt som location i Narnia - Prins Caspian. Det var ulidelig varmt. At stå i en naturskabt åbning, med havet tordnende mod klippen, så hele bjerget rystede var en frygtindgydende oplevelse.
    Vi tog en vandtaxi tilbage og nød det hurtige tur over vandet.

Mødte Steve og Mary tilbage på Hahei Beach og snakkede med dem i 3 timer.
    De er bare superskønne.

• Coromandel

7. februar 2018, New Zealand

Sov på top 10. Pool og tv stue samt køk og brusere.
    Om morgenen tog vi til Driving Creek og besøgte Barry Brickwell - en pottemager. Han havde bygget sin egen jernbane for at fragte ler fra bjerget ned til sit studio.
    Senere blev den en turist attraktion. Det var en sjov oplevelse at køre på en privat hjemmebygget jernbane. Den var megasmal og samtidig også super hyggelig.
    Bagefter kørte vi via grusvejen til waterworks - et sted drengene elskede. Det var brugsgenstande lavet af gammelt jern. Der blev sprøjtet med vand, joket og grinet og gynget.
    Fortsatte sydpå for at komme rundt om til Auckland.
    Endte i Thames på en parkeringsplads.
    Spiste aftensmad på McD.

• Crus n cosy

11. februar 2018, New Zealand ⋅ 🌧 22 °C

Vi stoppede i Thames og overnattede på en parkeringsplads. Et ældre par varetog stedet og de var mægtig flinke og sikke de snakkede.
    Vi spiste på MacD og sov fint. Stod tidligt op for at ordne et par ting. På vejen ned langs kysten, havde vi nemlig haft et lille uheld med bilen. Der var nu en lang skramme på venstre fordør og et af de to venstre sidespejle manglede. Vi fik emailadresse og kontaktede Lucky Rentals.
    Kørte videre afsted mod deres kontor i Auckland. Efter at have snakket med dem og fået mere styr på sagerne, kørte vi ind til Mount Eden i Auckland.
    Vi havde nemlig besluttet os for at finde et airbnb, for at slappe ordentligt af og nyde de sidste dage uden stress og dårlig søvn.
    Desværre var vejret mega dårligt og udsigten sagde regn i flere dage.

• Mount Eden

11. februar 2018, New Zealand ⋅ 🌧 22 °C

Huset hedder Malibu flats og det er rigtig fint. Vi var heldige at en gruppe lige flyttede ud fredag, samme dag vi skulle bruge det og at der ikke var andre som havde booket det. Det var ca 300 kr billigere end de andre i området. Ellers skulle vi endnu længere væk fra byen. Den første dag gik vi op på toppen af Mount Eden. Det er en udslukt vulkan. En af 48, som Auckland er bygget rundt om.
    Det var en smuk udsigt, om end solen ikke skinnede og det blæste. Drengene nød det og tømte deres takser og gjorde sig det hjemligt på deres værelser.
    Vi slappede af og vaskede tøj og så Netflix.
    Dagen efter, lørdag, stod vi sent op, tog bussen ind til byen og gik rundt og så på butikker.. Købte en vest, jakke og north face duffelbag. Senere kørte vi ud til Bechs - en af Birgits veninder fra ywam. Det viste sig at dem hun boede sammen med kendte Rene som også Kell kender.
    Vi spiste aftensmad sammen og hyggede..
    Søndag regnede det endnu mere og vi blev indendøre. Dagbog blev udfyldt og der blev hvilet ud og vi fik alle ny energi.

• Tur til Vulkan ø

13. februar 2018, New Zealand ⋅ ☁️ 22 °C

Endelig en dag uden regn. Afsted på tur med os.
    Vi valgte at tage færgen til en nærliggende vulkan ø. Rangitoto ligger ca 24 min sejltur fra havnen. Det var end rigtig flot tur og det var varmt. Den sorte lava gjorde at man følte man gik inde i en ovn. På toppen var der overskyet og det var svært at se byen. Vi satte os og spiste lidt müslibar og drak lidt vand. Vi kunne da pludselig se skytower.
    På vej tilbage til færgen gik vi lige forbi et par lavahuler. Kravlede ned i dem og igennem en for at komme op på den anden side af stien. Der var totalt sort og man kunne fornemme edderkoppespind og rødder i hovedet, men drengene fortsatte ufortrødent.
    Birgit gik rundt på overfladen og lyttede efter, hvor vi mon ville dukke op igen.
    Drengene elskede at kravle rundt mellem edderkopper og klamme ting i mørket og var næsten ikke til at drive op.

• Skytower

13. februar 2018, New Zealand ⋅ 🌧 22 °C

Efter Rangitoto tog vi elevatoren op til Skydeck i 228 meters højde. Det var lidt skræmmende at kigge ned, men drengene hoppede bare på glasset.
    Vi så flere springe ud og lave et skyjump. Det så farligt ud.
    Fik en dejlig is og lidt kaffe.
    Tog derefter hen og spiste på Elliots Stable. Det var et superskønt sted med mange forskellige muligheder. Det var rigtig hyggeligt at sidde i sådan en gammel foodcourt og spise sammen med alle de lokale. Maden var rigtig god og drengene elskede deres mad.

• Besøgte Stephanie

14. februar 2018, New Zealand ⋅ ⛅ 21 °C

Vi tog ud og besøgte en af Birgits bekendte fra for 20 år siden. Hun hedder Stephanie og er fra Filippinerne. Hun er gift med Malcolm og sammen har de en skøn pige Gabriella.
    Det var en rigtig god aften. Dejligt selskab og god mad. Vi følte os virkelig velkomne og hjemme.
    Vi gik en tur hen på hendes datters skole og så legepladsen samt hendes klasseværelse. Så gik vi på stranden og tilbage igen.
    Vi smagte alloevea drikkevand som hendes mand forhandlede.
    Drengene legede med hendes LEGO. Selvom det kun var friends hun havde.
    Vi kørte langs kysten, Mission bay, hjem og da vi parkerede opdagede vi at begge Louis sandaler og Williams ene sandal manglede. De var faldet ud af bilen da vi sagde farvel til familien. Pyt. De skulle smides ud alligevel.

Slut på rejsen
    15. februar 2018