• Villa Jakaranda

17–21 Tem 2024, Endonezya ⋅ ⛅ 29 °C

We zijn gewisseld van villa in Lovina. De eerste villa was gedateerd en viel wat tegen. Vooral de hygiëne.. deze nieuwe villa Jakaranda overtreft daarentegen onze verwachtingen. Geweldige service van lieve mensen. Prachtig zwembad, en een enorm huis.. indrukwekkend!

Er wordt heel. Veel. Gezwommen! Dahlia heeft de smaak te pakken en kan nu zelfs duiken! Ze vist de bieropener en opscheplepel steeds opnieuw van de bodem. En Vasco duikt ook het zwembad in! Gaat kopje onder en dan met puppyvoetjes terug naar de kant. "Nogkeer!"

We vieren Tara's verjaardag. De lieve staf versiert het huisje en hebben zelfs een taart met kaarsje. We gaan savonds met het scootertje naar een mooie beach club. Er loopt een lieve Indonesische meneer rond die houten dolfijntjes verkoopt. Ik praat een tijdje met hem. Hij woont in de bergen gebaart hij. Samen met zijn zoons maakt hij de dolfijntjes. Hij is er trots op. Hij geniet van dahlia en vasco op de schommel en geeft ze een dolfijntje. Ik wil natuurlijk wat betalen en geef dahlia 20k (1 euro). De meneer boos. Dat is helemaal niet de bedoeling. Uiteindelijk kan ik hem overtuigen. Hij neemt na veel strijd het geld aan. Het zijn ook dit soort hartverwarmende ontmoetingen iedere dag die het een heel speciale vakantie maken. Tegelijkertijd voelt het contrast af en toe pijnlijk.
    Okumaya devam et